corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası, Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olması mercimek çorbası bir çok kültüre ev sahipliği etmiş ve yediden yetmişe her kesimin bugüne kadar beğenisini kazanmıştır. Mercimek çorbamızın tarifine bakacak olacak çok eskilere dayanan ve anneanne ve babaannemizden bize miras kalan en derin yemek tarifidir. Kırmızı, sarı, yeşil, kara mercimek olmak üzere dört çeşit seçeneği ile bize çorba yapma imkanı sunmuştur. 

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Malzemeler:
  • Yarım kilo kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı karabiber
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Yapılışı :

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbasını hazırlarken öncelikle düdüklü tencereye sıvı yağı ve tere yağını koyup biraz kızarttıktan sonra üzerine soğanları ve sarımsakları küp küp yemeklik doğrayın.
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası

Daha sonra hafif kızarana kadar karıştırın. Sürekli kontrol ederek karıştırın yoksa soğanlar dibini tutar. Daha sonra domates salçasını ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra kırmızı mercimekleri ayıklayıp musluğun altına tutup yıkayın. Daha sonra süzgeç ile süzdükten sonra düdüklü tencerenin içine atın. Biraz kavurduktan sonra et sularını içine atıp iyice harmanlayın. Daha sonra sıcak suyunu ekleyin ve suyu kaynamaya başlayınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Yaklaşık olarak 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için yemeğin kokusu çıkınca ve düdüklü tencere ses çıkarınca ocağın altını kapatın ve düdüklü tencerenin havası ininceye kadar bekleyin. Daha sonra buharı inince kapağı açıp kontrol edin. Pişmemiş ise tekrar ocağa alın ancak bu defa kapağını kapatmadan pişirmeye karıştırarak devam edin. Daha sonra sos tenceresinde tereyağını ve biraz sıvı yağ ekleyerek kızartın ve üzerine pul biber, nane, karabiber, tuz ekleyerek çorbayı servis edeceğiniz kaseye döktükten sonra üzerine sosunu gezdirip sunumunu tamamlayıp sofranıza indirin. Mutlaka sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 10:28:51

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir çorbadır. Özellikle kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile son derece doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Okul çağındaki çocukların ya da hastaların beslenmesinde veya akşam ye...

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı ayran çorbası, özellikle sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları hiçbirimiz içmek istemeyiz. Bir de Ramazan yaz ayına denk gelmişse iftarda diyetisyenlerin önerisi orucu açarken çorba ile başlam...

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası, Hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için hazırlanan lahana diyeti çorbası sizi fazla yağlarınızdan kolayca kurtulmanız için yardım ediyor. Lahana çorbası diyeti yaparken alkol almamaya kesinlikle dikkat...

Kırmızı Pancar Çorbası

Kırmızı pancar çorbası, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından adeta enerji deposudur. Kış aylarının önemli sebzelerinden biridir. Sağlığa en faydalı besinler arasında olan kırmızı panca...

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Tavuklu Paça Çorbası

Tavuklu Paça Çorbası, Kelle ve paça çorbasının sevenleri  çok olduğu gibi sevmeyenleri de çoktur. Aslında genel olarak sakatat seven bir milletiz ama nedense özellikle gençlerimiz  belli bir yaşa gelmeden sakatat türü yemeklerde...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası, Ana yemeklerden önce bir kase çorba içmenin vücuda ve sindirim sistemine olan katkısını birçok kişi iyi bilir. Sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren kişiler sofralarından çorbayı eksik etmesin. Birçok...

Sütlü Tarhana Çorbası

Sütlü Tarhana Çorbası, her yörenin, memleketin tarhana çorbası çok farklıdır. Son zamanlarda eskilerin yaptığı sütlü tarhana çok pişirilip tüketilmekte. Tarhana süt çok yakışmakta çocuk sahibi olan ailelerin bol bol tüketmesi çok...

Sarımsaklı Un Çorbası

Sarımsaklı Un Çorbası, son derece besleyici ve özellikle kış aylarında tüketilebilecek besin değeri yüksek bir çorbadır. Kış aylarında karşılaşılabilecek nezle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde öneml...

Diyet Çorba

Diyet çorba, sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda düşük kalorili beslenenlerin yada kolesterol sorunu olanların tüketebileceği hafif ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde diyet dendiği zaman ilk akla gelen şey yemek yememek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018