corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kereviz Çorbası

Kereviz Çorbası, kereviz kendine has kokusu ve lezzeti ile kalori değeri en düşük olan sebzelerden biridir. Lezzeti ve sağlığa faydaları nedeni ile oldukça popülerdir. Kereviz K vitamini yönünden zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Özellikle  diyet uygulayan kişiler için lezzetli bir alternatif olabilir. Kerevizin faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yüksek tansiyonu düşürmek için kereviz oldukça etkili bir sebzedir.
  • Kereviz, bazı kanser hücrelerinin küçülmesine yardımcı olur.
  • İdrar söktürücü bir özelliği vardır. Vücudu toksinlerden arındırarak fazla suyun dışarı atılmasını sağlar.
  • Vücutta oluşan iltihabın önlenmesine ve vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Kişiyi sakinleştirici bir etkisi vardır. Uyku problemi yaşayan kişiler gece yatmadan evvel bir su bardağı kereviz suyu içerse kolaylıkla uykuya dalabilir.
  • Kereviz suyu, adet döneminde oluşan sancı ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Kereviz suyuna, havuç ve zencefil ilave edildiği zaman alerjik belirtileri hafifletir.
  • İçeriğinde yüksek oranda lif barındırdığı için sindirim ile alakalı gelişen kabızlığı engeller.

Kereviz Çorbası Malzemeleri

  • 1 tane büyük boy kereviz
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane et bulyon
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane limon
  • Karabiber, tuz
  • Yeteri kadar su

Kereviz Çorbası Hazırlanışı

Kereviz çorbasına kerevizi, kuru soğanı, havucu, patatesi ve sarımsakları  yemeklik doğrayarak başlayın.

Kereviz Çorbası

Daha sonra patatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağını ekleyerek ısıtın. Hazırladığınız tüm sebzeleri sıvı yağına ekleyin. Üzerine 7 su bardağı su ve tuz ilave ederek 20 dakika kadar pişirin.

Ufak bir tavaya tereyağını alarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una haşlanan sebzelerin suyundan bir miktar ekleyerek iyice çırpın. Et bulyonu unlu karışım içinde ezerek sebzelerin üzerine ilave edin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Aksi halde un topaklanabilir. 1-2  taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

Çorbanın pürüzsüz bir hal alması için blender ile malzemeleri ezin. Blenderdan geçirdikten sonra eğer kıvamı koyu olmuşsa biraz su ekleyerek kıvamını açın. Son olarak üzerine 1 tane limon suyu ve karabiber ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2014 01:50:14

Kereviz Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kereviz Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir çorbadır. Özellikle kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile son derece doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Okul çağındaki çocukların ya da hastaların beslenmesinde veya akşam ye...

Sütlü Tarhana Çorbası

Sütlü Tarhana Çorbası, her yörenin, memleketin tarhana çorbası çok farklıdır. Son zamanlarda eskilerin yaptığı sütlü tarhana çok pişirilip tüketilmekte. Tarhana süt çok yakışmakta çocuk sahibi olan ailelerin bol bol tüketmesi çok...

Lahana Çorbası Diyeti

Lahana çorbası diyeti, çabuk ve etkili kilo vermek isteyen kişilerin tercih ettiği bir diyet türüdür. Lahana çorbası yağ yakıcı bir etkiye sahip olduğu için diyetle verilen kilolar sonrasında dikkat edildiği sürece tekrar alınmaz....

Lokanta Mercimek Çorbası

Lokanta Mercimek Çorbası, herkesin severek tükettiği ve her yemek öncesi sofraların olmazsa olması mercimek çorbasının lokanta usulü evde de hazırlamak elbette imkansız değildir. Kıvam ve görüntü itibari ile lokantalardaki mercime...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası, Ana yemeklerden önce bir kase çorba içmenin vücuda ve sindirim sistemine olan katkısını birçok kişi iyi bilir. Sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren kişiler sofralarından çorbayı eksik etmesin. Birçok...

Tavuklu Düğün Çorbası

Tavuklu Düğün Çorbası, çok vitaminli ve tam olarak tamamen  kış çorbasıdır. Hastalık dönemlerinde şifa kaynağı olarak yapabilirsiniz. Çok hafif ve lezzetli aynı zamanda bol vitaminli olan Tavuklu düğün çorbasının tarifi vereceğim....

Bulgurlu Yayla Çorbası

Bulgurlu yayla çorbası, gün geçtikçe yayla çorbasının çeşitleri de artmakta bulgurlu yayla çorbası bunlara biridir. Ana yemek öncesi sofralarımızda kesinlikle yer almakta. Bulgurlu yayla çorbası diyet yapanlar için de ara öğün vey...

Diyet Çorba

Diyet çorba, sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda düşük kalorili beslenenlerin yada kolesterol sorunu olanların tüketebileceği hafif ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde diyet dendiği zaman ilk akla gelen şey yemek yememek...

Bebekler İçin Un Çorbası

Bebekler için un çorbası, oldukça lezzetli ve kolay hazırlanabilen bir yemek türüdür. Ayrıca içerisinde katkı maddesi içeren yapay malzemeler bulunmadığı için sağlıklı ve doyurucudur. Un çorbası ilk başta çok parası olmayan insanl...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018