corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Tarhana Çorbası

Tarhana çorbası, tarhana Türk kültürüne ait bir besin maddesidir. Yaz aylarında kışa hazırlık olarak yapılır ve stoklanır. Mükemmel bir besin kaynağı olan tarhananın besleyici değerinin yanı sıra tat ve kokusu da mükemmeldir. Tarhananın ana maddeleri un yoğurt, domates, yeşil biber, soğan ve isteğe göre değişebilen besinlerdir. 1 kase tarhana çorbasının kalori değeri içeriğinde kullanılan besinlere göre değişse de yaklaşık 132 kaloridir.

1 Porsiyon Tarhana Çorbasında;

  • 49 miligram protein
  • 20 miligram kalsiyum
  • 0,6 miligram demir
  • 0,03 miligram B1 vitamini
  • 0,05 miligram B2 vitamini
  • 0,09 miligram niasin bulunur.

Tarhana Nasıl Hazırlanır?

Tarhananın içinde kullanılan malzemeler değişken olabile-se de un, yoğurt, domates, biber, tuz ve tercihe göre baharatların hamuru şeklinde yoğurulması ile elde edilir. Yoğurulan hamuru sıkıca sarılarak bir kaç gün ekşimesi için bekletilir. Birkaç günlük sürede hamur taşmasın diye ara ara karıştırılır. Hamurun ekşime süresi dolduktan sonra ufak parçalar halinde temiz bir örtüye dökülerek kurutulur. Tam kurumadan henüz nemli iken kalburdan geçirilir.

Tarhana Çorbası

Kalburdan geçirilen tarhana kuruması için serilir ve tamamen kuruduktan sonra bez torbalarda saklanır.

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • 1 kase küp küp doğranmış tavuk eti
  • 5 çorba kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane, kırmızı pul biber ve tuz

Tarhana Çorbası Hazırlanışı

5 yemek kaşığı tarhanayı çukur bir kabın içine alarak 2 su bardağı su ile 1 saat kadar ıslatın. 1 kase doğranmış tavuk etin çorba tenceresine alarak kavurun. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine yağı ekleyin ve 2-3 dakika yağ ile beraber kavurun. Ardından kavrulan etlerin üzerine salçayı ilave edin ve birkaç dakika kadar daha kavurun. Daha sonra önceden ıslattığınız tarhanayı tencereye ilave edin. Tarhananın topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra çorbanın kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak çorbanın içine rendeleyin. Son olarak baharat ve tuzu da ilave ederek çorbayı 1-2 taşım daha kaynatın. Tarhana çorbası servis için hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 23.04.2014 05:31:23

Tarhana Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tarhana Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir çorbadır. Özellikle kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile son derece doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Okul çağındaki çocukların ya da hastaların beslenmesinde veya akşam ye...

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı ayran çorbası, özellikle sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları hiçbirimiz içmek istemeyiz. Bir de Ramazan yaz ayına denk gelmişse iftarda diyetisyenlerin önerisi orucu açarken çorba ile başlam...

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası, Hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için hazırlanan lahana diyeti çorbası sizi fazla yağlarınızdan kolayca kurtulmanız için yardım ediyor. Lahana çorbası diyeti yaparken alkol almamaya kesinlikle dikkat...

Kırmızı Pancar Çorbası

Kırmızı pancar çorbası, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından adeta enerji deposudur. Kış aylarının önemli sebzelerinden biridir. Sağlığa en faydalı besinler arasında olan kırmızı panca...

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Tavuklu Paça Çorbası

Tavuklu Paça Çorbası, Kelle ve paça çorbasının sevenleri  çok olduğu gibi sevmeyenleri de çoktur. Aslında genel olarak sakatat seven bir milletiz ama nedense özellikle gençlerimiz  belli bir yaşa gelmeden sakatat türü yemeklerde...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası, Ana yemeklerden önce bir kase çorba içmenin vücuda ve sindirim sistemine olan katkısını birçok kişi iyi bilir. Sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren kişiler sofralarından çorbayı eksik etmesin. Birçok...

Sütlü Tarhana Çorbası

Sütlü Tarhana Çorbası, her yörenin, memleketin tarhana çorbası çok farklıdır. Son zamanlarda eskilerin yaptığı sütlü tarhana çok pişirilip tüketilmekte. Tarhana süt çok yakışmakta çocuk sahibi olan ailelerin bol bol tüketmesi çok...

Sarımsaklı Un Çorbası

Sarımsaklı Un Çorbası, son derece besleyici ve özellikle kış aylarında tüketilebilecek besin değeri yüksek bir çorbadır. Kış aylarında karşılaşılabilecek nezle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde öneml...

Diyet Çorba

Diyet çorba, sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda düşük kalorili beslenenlerin yada kolesterol sorunu olanların tüketebileceği hafif ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde diyet dendiği zaman ilk akla gelen şey yemek yememek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018