corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Topalak Çorbası

Topalak çorbası, eğer canınız değişik ve ağızlara layık bir çorba çekiyorsa topalak çorbası tam size göre. Topalak çorbasının özelliği bol acı ilave edilmesidir. Bol acı ile çorba daha lezzetli bir hal alacak, vazgeçemeyeceğiniz çorbalar arasına girecektir.

Topalak Çorbası Malzemeleri

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane yumurta
  • Tuz ve kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 4 yemek kaşığı un

Çorbası İçin

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı tereyağı+1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane, kırmızı pul biber ve tuz
  • Yarım limon suyu

Topalak Çorbası Hazırlanışı

İnce bulguru çukur bir kabın içine alarak üzerine sıcak su ekleyin. Kabın kapağını kapatarak bulgurların şişmesi bekleyin. Yaklaşık 15 dakikada bulgurlar şişecektir. İyice suyunu çeken bulgura geriye kalan malzemeleri ekleyerek yoğurun. Yoğrulan bulgurun kıvamı yapışkan olmalıdır. Eğer çok sert bir kıvam elde edilmişse az su eklenebilir.

Topalak Çorbası

.

Geniş bir tepsiyi 2 yemek kaşığı un ile unlayın. Fazla unu atmak için tepsiyi silkeleyin. Hazırladığınız bulgurlu karışımı 4 eşit parçaya bölerek rulo yapın. Rulodan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayın. Bulgurun yapışmasını önlemek için avuç içinizi ıslatabilirsiniz. Yuvarladığınız topları unladığınız tepside biriktirin.

Çorbayı hazırlamak için, uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı ilave edin. Kuru soğanı incecik yemeklik olacak şekilde doğrayın ve yağa ilave ederek şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanlara salçaları, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ardından 10 su bardağı su ilave ederek çorbanın tuzunu ilave edin. Çorbaya eklediğiniz su kaynadıktan sonra, hazırladığınız köfteleri suya atın.

Köfteler 10 dakika kadar piştikten sonra, mercimeği ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ocakta mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ocaktan almadan 5 dakika önce haşlanmış nohudu ekleyin. Nohut ile beraber 5-6 dakika kadar daha kaynatarak çorbanın altını kapatın. Son olarak limonu da ilave edin. Topalak çorbası servis için hazır. İsterseniz servis yapmadan hemen önce tereyağı, nane ve pul biber ile sos hazırlayarak çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.04.2014 06:55:16

Topalak Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Topalak Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir çorbadır. Özellikle kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile son derece doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Okul çağındaki çocukların ya da hastaların beslenmesinde veya akşam ye...

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı ayran çorbası, özellikle sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları hiçbirimiz içmek istemeyiz. Bir de Ramazan yaz ayına denk gelmişse iftarda diyetisyenlerin önerisi orucu açarken çorba ile başlam...

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası, Hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için hazırlanan lahana diyeti çorbası sizi fazla yağlarınızdan kolayca kurtulmanız için yardım ediyor. Lahana çorbası diyeti yaparken alkol almamaya kesinlikle dikkat...

Kırmızı Pancar Çorbası

Kırmızı pancar çorbası, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından adeta enerji deposudur. Kış aylarının önemli sebzelerinden biridir. Sağlığa en faydalı besinler arasında olan kırmızı panca...

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Tavuklu Paça Çorbası

Tavuklu Paça Çorbası, Kelle ve paça çorbasının sevenleri  çok olduğu gibi sevmeyenleri de çoktur. Aslında genel olarak sakatat seven bir milletiz ama nedense özellikle gençlerimiz  belli bir yaşa gelmeden sakatat türü yemeklerde...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası, Ana yemeklerden önce bir kase çorba içmenin vücuda ve sindirim sistemine olan katkısını birçok kişi iyi bilir. Sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren kişiler sofralarından çorbayı eksik etmesin. Birçok...

Sarımsaklı Un Çorbası

Sarımsaklı Un Çorbası, son derece besleyici ve özellikle kış aylarında tüketilebilecek besin değeri yüksek bir çorbadır. Kış aylarında karşılaşılabilecek nezle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde öneml...

Diyet Çorba

Diyet çorba, sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda düşük kalorili beslenenlerin yada kolesterol sorunu olanların tüketebileceği hafif ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde diyet dendiği zaman ilk akla gelen şey yemek yememek...

Kremalı Kereviz Çorbası

Kremalı Kereviz Çorbası, Kereviz maalesef insana sağladığı pek çok yararlı özelliğine rağmen ülkemizde pek tüketilmemekte ve de sevilmemektedir. İşte vereceğimiz bu kremalı kereviz çorbası sayesinde hem kerevize olan önyargılar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018