corba.gen.tr
Çorba

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yüzük Çorbası

Yüzük çorbası, Akdeniz yöresine ait bir çorba çeşididir. Ancak ülkemizin dört bir yanında daha çok özel günlerde hazırlanarak tüketilebilen özel bir çorbadır. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da damaklarda bıraktığı tat uğraş vermeye değer.

Yüzük Çorbası Malzemeleri

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 kahve kaşığı şeker

İç Malzemeler

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbası İçin

  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • 150 gram haşlanmış et
  • 1 çorba kaşığı domates salça
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası

Yüzük Çorbası Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Çukur bir kabın içine un, tuz ve toz şekeri ekleyin. Malzemeleri karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtayı kırın. Elinizle yumurtayı una yedirerek, yavaş yavaş su ilave edin (1-1,5 su bardağı su hamur için yeterli olacaktır) ve sertçe bir hamuru yoğurun. Hamuru 15 dakika kadar yoğurarak özleştirin. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak yarım saat kadar dinlendirin.

Yüzük Çorbası

 

İç Malzemenin Hazırlanışı

Kıymayı çukur bir kabın içine alın. Üzerine baharatları, tuzu ve incecik kıydığınız kuru soğanı ekleyerek karıştırın.

Yüzük Çorbası Hazırlanışı

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru ufak bezelere bölün. Her bir bezeyi mutfak tezgahında ince olacak şekilde açın. Açtığınız yufkayı birer santimlik karelere kesin. Her bir kareye hazırladığınız kıymalı içten koyarak dört bir ucundan birleştirin.

Büyük bir tencereye sıvı yağı alarak ısıtın. Isınan yağın üzerine yemeklik şekilde kuru soğanı doğrayarak, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine domates ve biber salçasını ekleyin ve iki dakika kadar daha kavurun. Daha sonra haşlanmış ve ufak parçalara bölünmüş et parçalarını ve haşlanmış nohudu ekleyerek bir iki dakika daha kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerine 5 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra sumak ekleyin. Malzemeler ile beraber suyu ortalama 25-30 dakika kaynatın.

Daha sonra önceden hazırladığınız mantıları suyun içine atarak 10-15 dakika daha kaynatın. Mantılar haşlandığı zaman suyun üzerine çıkacaktır. Mantılar suyun üzerine çıktığı zaman çorbanın altını kapatabilirsiniz. Yüzük çorbası servis için hazır. Çorbayı servis yaparken üzerini kuru nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2014 04:20:14

Yüzük Çorbası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yüzük Çorbası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası, yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir çorbadır. Özellikle kıtır ekmek ve kaşar peyniri ile son derece doyurucu ve besleyici bir çorbadır. Okul çağındaki çocukların ya da hastaların beslenmesinde veya akşam ye...

Buğdaylı Ayran Çorbası

Buğdaylı ayran çorbası, özellikle sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları hiçbirimiz içmek istemeyiz. Bir de Ramazan yaz ayına denk gelmişse iftarda diyetisyenlerin önerisi orucu açarken çorba ile başlam...

Lahana Diyeti Çorbası

Lahana Diyeti Çorbası, Hızlı şekilde kilo vermek isteyenler için hazırlanan lahana diyeti çorbası sizi fazla yağlarınızdan kolayca kurtulmanız için yardım ediyor. Lahana çorbası diyeti yaparken alkol almamaya kesinlikle dikkat...

Kırmızı Pancar Çorbası

Kırmızı pancar çorbası, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından adeta enerji deposudur. Kış aylarının önemli sebzelerinden biridir. Sağlığa en faydalı besinler arasında olan kırmızı panca...

Kelle Çorbası

Kelle Çorbası, büyük ve küçükbaş hayvanların baş kısımlarının çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen çorba türüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kelle çorbası; bizim ülkemize has bir çorbadır ve seveni de oldukça fazladır....

Tavuklu Paça Çorbası

Tavuklu Paça Çorbası, Kelle ve paça çorbasının sevenleri  çok olduğu gibi sevmeyenleri de çoktur. Aslında genel olarak sakatat seven bir milletiz ama nedense özellikle gençlerimiz  belli bir yaşa gelmeden sakatat türü yemeklerde...

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası, Ana yemeklerden önce bir kase çorba içmenin vücuda ve sindirim sistemine olan katkısını birçok kişi iyi bilir. Sağlıklı yaşamı alışkanlık haline getiren kişiler sofralarından çorbayı eksik etmesin. Birçok...

Sarımsaklı Un Çorbası

Sarımsaklı Un Çorbası, son derece besleyici ve özellikle kış aylarında tüketilebilecek besin değeri yüksek bir çorbadır. Kış aylarında karşılaşılabilecek nezle grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde öneml...

Diyet Çorba

Diyet çorba, sadece diyet yapanlar için değil aynı zamanda düşük kalorili beslenenlerin yada kolesterol sorunu olanların tüketebileceği hafif ve lezzetli bir tariftir. Günümüzde diyet dendiği zaman ilk akla gelen şey yemek yememek...

Kremalı Kereviz Çorbası

Kremalı Kereviz Çorbası, Kereviz maalesef insana sağladığı pek çok yararlı özelliğine rağmen ülkemizde pek tüketilmemekte ve de sevilmemektedir. İşte vereceğimiz bu kremalı kereviz çorbası sayesinde hem kerevize olan önyargılar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018