{ "title": "Alaca Çorba", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/alaca-corba.jpg", "date": "21.01.2024 14:18:16", "author": "Ziver", "article": [ { "article": "
Alaca çorba, özellikle kış aylarında Gaziantep sofralarından eksik olmayan bir çorba türüdür. Tahıllar yönünden zengin bir içeriğe sahip olan alaca çorba, yaz aylarında kışa hazırlık amacı ile kurutulan acı biber ile daha lezzetli bir hal alır. Mütevazi bir akşam yemeği tercih eden kişiler için tek başına yeterli olabilecek türden bir çorbadır.

Alaca Çorba Malzemeleri
Alaca Çorba Nasıl Yapılır?

Alaca çorbaya yarmayı bir gece önceden bol ve ılık suya ıslayarak başlayın. Kuru acı biberleri ufak bir cezvenin içinde 1-2 dakika kaynatarak yumuşatın. Islanan yarmayı yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yarmanın içine, haşlanmış nohudu, yumuşamış biberleri, yemeklik doğranan kuru soğanı, haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin. Ayrı bir kâsenin içinde salçayı su ile özleyerek malzemelerin üzerine ilave ederek kaynamaya bırakın. Eğer çorba koyu bir kıvam almış ise bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanın kıvamını açabilirsiniz.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak, içine doğranan soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbanın altını kapatmadan önce tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Ayrı bir cezvenin içinde sıvıyağı kızdırarak üzerine kırmızı pul biber ekleyin ve hazırladığınız sosu pişen çorbanın üzerine dökün. Alaca çorbası servis için hazır. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }