{ "title": "Antep Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/antep-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 05:00:02", "author": "Temizsan", "article": [ { "article": "
Antep çorbası, Antep yöresine ait olan çorba özellikle davet sofralarında vazgeçilmez bir alternatif olacak. Misafirlerinizi değişik bir çorba ile buluşturmak isteyenlere harika bir seçenek olan Antep çorbası nasıl yapılır? Gelin hep beraber bakalım.

Antep Çorbası Malzemeleri
Antep Çorbası Nasıl Yapılır?

Antep çorbamızı hazırlamak için pirinci ve kırmızı mercimeği çeşmenin altında bol su ile yıkayarak ikisini beraber uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek şekilde su ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz. Kuru soğanı soyarak minik minik olacak şekilde doğruyoruz ve uygun bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve tereyağı koyarak altı kısık ocakta eritiyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyerek kavruluncaya kadar pişiriyoruz. Kavrulan soğanların üzerine unu da ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.

100 gram kadar olan kavurmalarımızı zar şeklinde minik minik doğruyoruz ve soğanın kavrulduğu tencereye ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde haşladığımız mercimek ve pirinci de süzerek etlerin kavurmanın üzerine ekliyoruz. Daha sonra haşlanmış nohudu ve et suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra tuzunu da ilave ederek karıştırıyoruz. Eğer çorbamızın kıvamı çok yoğun olursa sıcak su ilave ederek kıvamını açabiliriz. Kaynayan çorbamız artık servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }