{ "title": "Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Arpa-Sehriyeli-Tavuk-Corbasi-59.jpg", "date": "19.01.2024 00:43:55", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Arpa şehriyeli tavuk çorbası, sağlık açısından yemeklerden önce çorba tüketilmesi oldukça faydalıdır. Özellikle kış ayları yaklaştığında sofralarımızdan eksik olmayan çorba adeta şifa kaynağı olmaktadır. Sindirim sistemi açısından da çorba oldukça sağlıklı yemek çeşitlerindendir. Aynı zamanda arpa şehriyeli tavuklu çorba hem lezzetli hem de içinizi ısıtacak nitelikte olduğu gibi hasta olduğunuz zamanlarda da içebileceğiniz şifalı çorba çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Eğer soğuk kış gününde veya canınız güzel bir çorba isteğinde çorba tarifi arıyorsanız mutlaka arpa şehriyeli tavuk çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Hazırlanması da çok zor olmayan bu çorbayı çocuklarınız için veya ailenizin bir arada olduğu zamanlarda hazırlamanızı öneririz.

Arpa şehriyeli tavuk çorbası için malzemeler
Arpa şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın hazırlanmasına ilk önce tavuğu yıkarak başlayın. Yıkanmış olan tavuğu derin bir tencerenin içerisine alın ve üzerine bir litre su ilavesi yapıp kaynatın. Tavuk suyun içerisinde haşlanırken üzerine tuz serpiştirebilirsiniz. Böylelikle tavuk eti daha lezzetli olacaktır. Et haşlandıktan sonra suyun içerisine bir tabağın üzerine alın. Eti soğuması için bir kenara kaldırın. Et soğurken sizde bu arada tavuk suyunun bulunduğu ocağın altını açın ve suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine şehriyeyi ilave edip pişirin. Şehriye yumuşadığında çorbanın sosunu hazırlamaya geçin. Bunun için de bir tane limon suyunu ve yumurta sarısını bir kâsenin içerisine alıp karıştırın. Çatal ile bir güzel çırptığınız karışımı tavuk suyunun bulunduğu çorba tenceresinin içerisine ilave edip karıştırın. Sos çorba ile kaynaştığında tavuk etlerini didiklemeye başlayın. Tel, tel olana dek etleri bir güzel parçalayın.

Tavuk etlerini dilim yaptıktan sonra çorbanın içerisine ilave edip karıştırın. Ufak bir tavanın içerisine tereyağını ilave edip eritin. Nane ve kırmızı pul biberi yağın içerisinde rengi dönene kadar pişirin ve çorbanın üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan çorbanın tuzunu da ilave ettikten sonra karıştırın ve sıcak olarak servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }