{ "title": "Ayran Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/ayran-corbasi-3517.jpg", "date": "20.01.2024 12:39:15", "author": "Hanzade", "article": [ { "article": "
Ayran çorbası, özellikle fazla kiloları ile mücadele etmek için diyet yapan kişiler için ya da sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getiren kişiler için ideal bir çorba türüdür. Sağlıklı beslenmeye katkıda bulunan ayran çorbası, hemen hemen her yörede farklı farklı şekillerde yapılsa da sonuç her zaman mükemmeldir. İçerisinde isteğe göre, kuru fasulye, nohut, buğday, mercimek gibi pek çok malzeme eklenebilir.

Ayran Çorbası Malzemeleri
Ayran Çorbası Nasıl Yapılır?

Ayran çorbası için ön hazırlık aşamasında bir gün evvelden kuru fasulye, nohut ve buğday ayrı kapların içinde ıslatılmalıdır. Islanan malzemelerin suyunu süzülerek ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Yeşil mercimeği de haşlayarak tüm malzemeleri bir tencerenin içinde toplayarak karıştırıyoruz. Üzerine tuzumuzu ve 1 su bardağı sıcak su ilave ederek orta hararetli ısıda 5 dakika kadar kaynatıyoruz. 5 dakika kaynayan malzemelerimizi ocaktan alarak büyükçe bir tepsiye dökerek soğumasını sağlıyoruz. Soğuttuğumuz malzemelerimizden istediğimiz kadar çukur bir kabın içine alıyoruz ve üzerine yoğurdumuzu ekleyerek çorba kıvamı alıncaya kadar soğuk su ilave ederek karıştırıyoruz. Çorbamız bu aşamadan sonra servise hazır. Servis tabaklarına alarak üzerin nane yaprakları ile süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }