Balık çorbası, balık eti diğer et türlerine nazaran daha sağlıklı ve yağ oranı daha düşük bir ettir. Balık yedirmekte zorluk çektiğiniz çocuklarınıza balık çorbası yaparak balığı yedirebilirsiniz. Klasik çorbalardan bıkan ve yeni lezzetler ile tanışmak isteyenlerin favorisi olacak balık çorbası nasıl yapılıyor gelin hep beraber bakalım.
Balık Çorbası Malzemeleri
1 kilo balık
2 adet orta boy havuç
2 orta boy patates
1 tane ufak kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 bağ maydanoz
Tuz, karabiber
1 tane limon
Tuz, karabiber
3 tane yumurta sarısı
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?
Balık çorbamızı hazırlayabilmek için balıklarımızı ayıkladıktan sonra akan çeşmenin altında bol su ile yıkıyoruz ve suyunu süzmesi için bir kenara bırakıyoruz. Patates, havuç ve soğanı iri iri doğrayarak uygun bir tencerede haşlıyoruz. Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek çorba için kullanacağımız tencereye alıyoruz. Sebzelerin içine tereyağı ve 2 su bardağı su ilave ederek pişiriyoruz. Suyunu süzmesi için beklettiğimiz balıkları başka bir kabın içine alarak üzerine pişen sebzelerin suyunu döküyoruz. Ufak bir kâsenin içine yumurta sarısı, limon suyu, unu, tuzu ve yarım su bardağı suyu ilave ederek pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz.
Hazırladığımız karışımı balıkların içine ilave ederek balıkları pişiriyoruz. Balıklar piştikten sonra tekrar suyunu pişirdiğimiz sebzelerin üzerine süzüyoruz. Tencerede kalan balıkları elimizle kemiklerinden ayıracak şekilde didikliyoruz. Balık etlerini, tuzu ve karabiberi sebzelerimizin üzerine ekleyerek çorbamızı karıştırıyoruz. Çorbamız artık servis için hazır hale geldi. Servis tabaklarına aldığımız çorbamızın üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapıyoruz.