Balkabağı çorbası, farklı lezzetler denemekten hoşlanıyorsanız balkabağı çorbası tam size göre bir çorba tarifi. Balkabağını tatlı olarak tüketmeyi sevmeyenler, ancak faydalarından yararlanmak isteyenler için balkabağı çorbası farklı ve vazgeçilmez bir alternatif olabilir. Çocuklar için de gönül rahatlığı ile hazırlanarak ek besin olarak verilebilir. Balkabağı, çorba, tatlı ve reçel gibi birçok farklı yöntemlerde hazırlanarak tüketilebilir.
Balkabağı çorbası tarifine geçmeden önce balkabağının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Balkabağı kanda bulunan yağ oranını düşüren bir bitkidir
İçerisinde bulunan beta karoten sayesinde vücutta temizleyici bir özellik sağlar
Bağışıklık sistemini ve vücudu kansere karşı koruyucu bir özelliği vardır
Balkabağı mineral yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir
Özellikle çocukların kemik gelişimine katkıda bulunur
Lifli yapısı sayesinde kabızlığı önler
Hemoroid hastaları için mucizevi bir bitkidir
Düzenli tüketildiği takdirde kilo kontrolünde önemli yer tutar
Balkabağı Çorbası
2 dilim bal kabağı
1 tane orta boy havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane orta boy patates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tavuk ya da et suyu
5-6 su bardağı kaynamış su
Tuz, karabiber
Maydanoz (İnce kıyılmış)
Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?
Balkabağı çorbamız için, balkabağını, patatesi, soğanı ve havucu ufak ufak doğrayarak, sıvıyağ ilave ettiğimiz tencereye alıyoruz. Orta hararetli ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanımız tamamen kavrulduktan ve yumuşadıktan sonra tavuk suyumuzu sebzelerimizin üzerine ilave ediyoruz. Çorbamızın tuzunu ve baharatını da ekleyerek çorbamızı tatlandırıyoruz.
Çorba malzemelerimiz tamamen yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Tüm malzemelerimiz eşit şekilde yumuşadıktan sonra çorbamızı blenderden geçirerek 3-4 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Eğer çorbamıza eklediğimiz su az gelmiş ve çorbamız koyu olmuşsa bir miktar daha sıcak su ilave ederek çorbamızın kıvamını açabiliriz. Çorbamız bu aşamadan sonra servise hazır. Servis tabaklarına alarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirelim ve sıcak olarak servise sunalım.