{ "title": "Bamya Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/bamya-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 00:41:52", "author": "Efser", "article": [ { "article": "
Bamya çorbası, Değişik bir menü hazırlamak istiyorsanız menüde bamya çorbasına yer verebilirsiniz. Bamya ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Lif oranı oldukça yüksek olan bamyanın faydalarından yararlanmak için bamya çorbası özellikle soğuk kış günlerinde harika bir seçenek olacaktır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin beslenme programında bamya mutlaka yer almalıdır.

Bamya çorbasına geçmeden önce bamyanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Bamya Çorbası

Bamya Çorbası Malzemeleri
Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Bamya çorbasına ön hazırlık olarak bamya tüylerinin dökülmesi için bamyalar temiz bir bezin arasına alınarak ovalanmalıdır. Tüyü dökülen bamyalar dörde bölünen limon ile uygun bir tencereye alınarak haşlanır. Yumuşayan bamyaların suyu süzülerek iplerinden temizlenir. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ ve kuşbaşı et eklenerek kavrulur. Etler kavrulduktan sonra üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve kuru soğan şeffaf bir hal alana kadar kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine salça ve sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Etler iyice yumuşadıktan ve su kaynadıktan sonra bamya, tuz ve limon suyu eklenir. Eğer suyu az ise bir miktar su ilave edilir. Altı kısık ocakta bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen çorba sıcak olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }