{ "title": "Beyin Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/beyin-corbasi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 13:02:17", "author": "İlsak", "article": [ { "article": "
Beyin çorbası, halk arasında pek aşina olunmayan bir lezzet olsa da işkembe ve paça çorbası ile yakın lezzette bir çorba türüdür. Değişik lezzetler tatmak ve denemek isteyenler için farklı bir lezzet olabilir.

Beyin Çorbası Malzemeleri
Beyin Çorbası Nasıl Yapılır?

Beyin çorbasında kullanılacak temizlenmiş beyin ilk olarak bol su dolu bir kabın içine koyularak bir süre bekletilir. Daha sonra parçalanarak uygun bir tencereye alınır ve ocağa koyulur. Kaynayan suyun üzerinde toplanan köpükler bir kaşık yardımı ile alınır. Kuru soğan soyularak dört parçaya kesilir. Ocakta kaynayan beyin tenceresine rendelenmiş 2 diş sarımsak, dörde bölünmüş kuru soğan ve 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. Altı kısık ocakta beyin yumuşayıncaya kadar kaynatılarak ocağın altı kapatılır.

Bir süre ılıması beklendikten sonra tencerenin üzerine toplanan yağ kaşık yardımı ile toplanır. Beyin bıçak ile minik minik doğranır ve yaklaşık 9-10 bardak su ilave edilerek tekrar ocağa alınır. Üzerine tuz ilave edilir.

Çukur bir kabın içinde yumurta sarısı, un ve limon suyu iyice çırpılır. Karışım 1 çay bardağı soğuk su ile özenerek beynin bulunduğu tencereye yavaş yavaş ilave edilir. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Ufak bir tavanın içinde yağ ile pul biberli sos hazırlanır. Geriye kalan sarımsaklar rendelenir ve sirke ile buluşturulur. Pul biberli karışım sirkeli karışıma eklenerek pişen çorbanın üzerine dökülür. Beyin çorbası artık servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }