{ "title": "Beyran Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/beyran-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 23:50:06", "author": "Tunçkaya", "article": [ { "article": "
Beyran çorbası Antep yöresine ait olan harika bir çorba türüdür. Beyran çorbası özellikle özel restoranlarda servise sunulsa da ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilecek bir çorbadır. Beyran çorbası için usta ve yemek yapmaya yatkın eller şarttır. Özellikle et tüketmeyi sevenler için harika bir seçenek olacaktır.

Beyran Çorbası Malzemeleri
Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?

Beyran çorbasında kullanılacak etin cinsi oldukça önemlidir. Çorbadan istenilen sonucu alabilmek için mutlaka kuzu gerdan eti kullanılmalıdır. Farklı bir et seçimi ile sonuç mükemmel olmayabilir. Ayrıca tercih edilen etin kemikli olması da önemli bir ayrıntıdır.

Tercih edilen kemikli kuzu gerdan eti uygun bir tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan et kemiklerinden ayrılarak ufak ufak didiklenir. Pirinçler bol suda yıkanarak etin suyuna atılır ve pirinçler pişirilir. Et suyuna didiklenen etler de eklenir. Bolca sarımsak, karabiber ve kırmızı biber eklenerek çorba tatlandırılır. En son olarak çorbanın tuzu da ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Çorbanın pişme süresi etin sertliğine göre ayarlanır. Çorba servis edileceği zaman ufak bir tavada iç yağ eritilir ve servis kaselerine alınan çorbanın üzerine kaşık yardımı ile gezdirilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Beyran çorbası yöresel ve özel bir çorba olduğu kadar lezzet olarak da oldukça ağır bir çorbadır. Bu nedenle ciddi bir sağlık sorunu olan kişilerin fazla tüketmemesi gerekir. Mutlaka dumanı üzerinde servis edilmeli ve bol baharat ile tatlandırılmalıdır.
" } ] }