{ "title": "Bezelye Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/bezelye-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 00:41:08", "author": "Muarra", "article": [ { "article": "
Bezelye Çorbası, bezelye lif, protein ve nişasta bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Ayrıca son derece besleyici bir sebzedir. Bezelyenin bu faydalarından yararlanmak için bezelye çorbasını tercih edebilirisiniz. Kuru olarak tercih edilen bezelye taze bezelyeye oranla nişasta bakımından daha zengindir. Bezelye vücudun daha enerjik olmasını ve vücudu kuvvetlendirici bir etki sağlar. Ayrıca kas gelişimi ve yenilenmesi üzerinde de etkilidir. Bezelye anemi sorunlarına ve kan kanserine karşı da koruyucu bir etki sağlar. Taze tüketilen bezelye bağırsakları hareketlendirerek kabızlığı engeller.

Bezelye Çorbası

Bezelye Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye kuru soğan ve patates iri iri doğranır. Üzerine bezelye ve malzemelerin üzerini geçecek şekilde su ilave edilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen sebzeler karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır.

Başka bir tencereye tereyağı ilave dilerek eritilir ve üzerine un eklenir. Tereyağında un sararıncaya kadar kavrulur. Blenderdan geçirilen malzemeler kavrulan unun üzerine eklenir. Karışıma gerekirse bir miktar su ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynayan çorbaya bir paket krema ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Çorbaya arzuya göre tuz ve karabiber ilave edilir. Hazır hale gelen bezelye çorbası servis tabaklarına alınarak üzeri krema ve dereotu ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }