Borç Çorbası, farklı sebzeler kullanılarak hazırlanan borç çorbası besleyici özelliği yüksek olan bir çorbadır. Özel davet sofralarında büyük küçük herkesin beğenisini kazanarak vazgeçilmezi olacaktır.
Borç Çorbası Malzemeleri
2 orta büyüklükte pancar (Soyularak rendelenmiş)
Orta boy ince kıyılmış beyaz lahana
2-3 diş sarımsak
1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
1 tane orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
2 tane defne yaprağı7
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı et suyu
Tuz
Borç Çorbası Nasıl Yapılır?
Borç çorbası hazırlamak için et suyunu kaynatın ve içine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyin. Patatesler haşlandıktan sonra incecik kıydığınız lahanayı, defne yaprağını ve maydanozun yarısını ilave ederek karıştırın. Ocağın altını kısarak tüm malzemeleri birlikte kaynatın.
Farklı bir tencerenin içine sıvıyağı ekleyin ve kuru soğanları yemeklik doğrayarak şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine salçaları ilave edin ve 1 dakika kadar beraber kavurun. Soğanların üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyerek pişirin. Daha sonra rendeden geçirdiğiniz havuç ve pancarı da ekleyerek 5 dakika kadar daha pişirin. Diğer tenceredeki lahanalı karışım eğer pişmişse tüm malzemeleri birbirine ekleyerek 2-3 dakika kadar daha kaynatın.
Ocağın altını kapattıktan sonra sarımsakları rendeleyerek ve arta kalan maydanozu ilave ederek tekrar karıştırın. Borç çorbası artık servis için hazır.