{ "title": "Börek Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/borek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 00:13:10", "author": "Hazal Selin", "article": [ { "article": "
Börek çorbası, Gaziantep yöresine özgü bir çorba tarifidir. Özellikle soğuk havalarda fazlaca tercih edilmektedir. Özel günlerinizde değişik bir çorba tarifi ile açılış yapmak istiyorsanız börek çorbasını mutlaka denemelisiniz.

Börek Çorbası Malzemeleri
Börek Çorbası Nasıl Yapılır?

Börek çorbası için kıyma 2 yemek kaşığı yağ ile uygun bir tavada kavrulur. Ardından kuru soğanlar incecik kıyılarak kıymanın üzerine eklenir. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra ocak kapatılır ve karışım soğumaya bırakılır. Çorbanın börekleri için derin bir kabın içine kavrulan kıyma, un, tuz, karabiber ve 1 su bardağı su ilave edilerek oldukça sert bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.

Dinlenen hamur 8 eşit parçaya bölünür ve her bir parça el ile 2 cm'ye kadar açılır. Açılan hamurlar bıçak ile zar büyüklüğünde kesilir. Kesilen hamurların üzerine un serpilerek 5-6 saat kadar dinlendirilir.

Hamurların dinlenme saati tamamlanacağı zaman uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile kuşbaşı etler ilave edilir ve kavrulmaya bırakılır. Kavrulan etlerin üzerine nohut ve 5-6 su bardağı su eklenerek kaynatılır. Farklı bir tencerede yumurta akı ve yoğurt iyice çırpılarak üzerine 1 su bardağı su eklenir. Hemojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra orta hararetli ısıda kaynayıncaya kadar karıştırılır. Pişen kuşbaşı et ve nohut karışımı yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Daha sonra önceden hazırlanan böreklerin unu elenerek karışıma eklenir. Bu şekilde çorba 1 taşım kaynatılır. Ufak bir tavanın içine sıvıyağ ve nane koyularak sos hazırlanır. Hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır. Börek çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }