{ "title": "Buğday Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/bugday-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:37:26", "author": "Suner", "article": [ { "article": "
Buğday çorbası, oldukça pratik bir çorba türü olduğu için herkes rahatlıkla hazırlayabilir. Özellikle bebek menüsünde de yer alabilecek çorba, bebeğin gelişimine katkıda bulunacaktır.

Buğday Çorbası Malzemeleri
Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Buğday çorbası için akşamdan ıslatılan buğdayların suyu süzülür ve uygun bir tencereye alınarak üzerini aşacak kadar su ilave edilir. Orta hararetli ocağa koyularak buğdaylar şişene kadar haşlanır. Kuzu incikler farklı bir tencereye koyularak, üzerine dörde bölünmüş kuru soğanlar eklenir. Kuzu inciklerin üzerini aşacak kadar su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Etler haşlandıktan sonra, ayrı bir yerde haşlanan buğdayların üzerine ufak ufak didiklenerek eklenir. Çorbanın üzerine haşlanmış bir su bardağı nohutta ilave edilerek tüm malzemeler bir arada kaynamaya bırakılır.

Buğday çorbasının terbiyesini hazırlamak için, derin bir kâsenin içinde yumurta, un ve limon suyu iyice çırpılır. Çırpılan malzemeler çorbanın suyu ile ılıtılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Terbiye çorbaya dahil edilirken bir taraftan da çorba tahta kaşık yardımı ile hiç bırakmadan kaynayıncaya kadar karıştırılır. Terbiye ilave edildikten sonra çorba bir iki taşım daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Çorba tuz ve karabiber ile tatlandırıldıktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }