{ "title": "Buğdaylı Ayran Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Bugdayli-Ayran-Corbasi-38.jpg", "date": "21.01.2024 16:32:14", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Buğdaylı ayran çorbası, özellikle sıcak yaz aylarında, kışın içtiğimiz sıcacık, mis kokulu çorbaları hiçbirimiz içmek istemeyiz. Bir de Ramazan yaz ayına denk gelmişse iftarda diyetisyenlerin önerisi orucu açarken çorba ile başlamamızdır, mideye birden yüklenilmemesi gerektiği içindir. Evet sıcak çorba yerine soğuk, buğdaylı ayran çorbası yapabiliriz.

Buğdaylı ayran çorbası için malzemeler
Buğdaylı ayran çorbası nasıl yapılır?

Aşureilk buğdayı iyice yıkayın, çabuk pişmesini istiyorsanız bir gece önceden orta boy bir tencerede suyun içinde bırakıp sabaha kadar şişmesi için bekletebilirsiniz. Aynı şekilde 1 su bardağı nohududa yıkayarak isterseniz bir gece suda bekletebilirsiniz. Güzelce yıkadığımız aşurelik buğdayı düdüklü tencerede 20 dakika pişirmemiz yeterli gelecektir. Ardından nohudumuzu da aynı şekilde düdüklü tencerede 20 dakika pişiriniz. Pişen nohut ve aşurelik buğdayı derince bir kap içerisine suyunu süzdükten sonra koyun ve soğuması için bir kenara bırakın. Ayrı bir kap içerisinde yoğurdu koyuca bir ayran yapın çok sulu olmasın, ardından soğumuş olan aşurelik buğday ve nohudun üzerine ayranı döküp güzelce karıştıralım. Daha sonra ince kıyılmış nanemizide katalım ve karıştaralım.

Buğdaylı ayran çorbamız servise hazır olmuştur, servis saatine kadar buzdolabında bekletiniz, servis yapacağınız zaman küçük bir tava içerisinde tereyeğını ve pul biberi ocakta yağı yakmadan kızdırarak servis tabaklarımıza aldığımız çorbamızın üzerine hafifçe gezdirerek servis yapabiliriz. Tabi ki yağ isteğe bağlıdır, istemeyen kullanmayabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }