{ "title": "Buğdaylı Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/bugdayli-yogurt-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:30:57", "author": "Alptuğ", "article": [ { "article": "
Buğdaylı yoğurt çorbası, özellikle soğuk havalarda harika bir seçenek. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklarda şifa niyetine hazırlanıp tüketilebilir. Yoğurt ile hazırlanan çorbaları seviyorsanız tercih edebileceğiniz en güzel çorbalardan bir tanesidir buğdaylı yoğurt çorbası. Yanında başka bir yemek olmasa da tek başına doyurucu bir çorbadır.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Akşamdan ıslatılmış buğdayların suyunu süzerek uygun bir tencereye alın. Buğdayların üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta hararetli ocakta buğdaylar şişene kadar haşlayın. Haşlama süresi yaklaşık yarım saatte tamamlanacaktır. Buğdaylar şişmeye başlayınca ocağın altını kısın. Çukur bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve unu homojen bir şekilde çırpın. Çırpılan malzemeleri yavaş yavaş haşlanan buğdayların üzerine ilave edin. Ocağın altını açarak çorba kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa bir miktar sıcak su ekleyin.

Çorba kaynayınca tekrar ocağın altını kısın ve tuzunu ilave ederek 4-5 dakika kadar daha kaynatın. Ufak bir tavanın içine sıvıyağı alarak üzerine pul biber ekleyin ve çorbanın sosunu hazırlayın. Pişen çorbayı servis tabaklarına alarak hazırladığınız sostan üzerine kaşık ile gezdirin ve nane serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }