{ "title": "Çorba Tarifleri", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/corba-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 12:15:29", "author": "Şehalem", "article": [ { "article": "
Çorba Tarifleri, farklı çorbalar hazırlayarak çocuklarınıza ve sevdiklerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz. Çorba özellikle çocukların beslenmesine destek olan en önemli gıdalardan biridir. Sizin için hazırladığımız çorba tariflerinden yararlanarak sizde muhteşem çorbalar hazırlayabilirsiniz.

Çorba yemek kültürümüzün ve sofralarımızın olmazsa olmazı lezzetlerindendir. Çorba pişirirken dikkat edilecek bazı püf noktalar hazırlanan çorbanın daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlar. Peki bu püf noktalar nelerdir?
Sütlü Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri
Sütlü Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamıza havuçları soyarak başlayalım. Soyduğumuz havuçları rendenin iri yeri ile rendeledikten sonra, tavaya sıvıya ve tereyağı ekleyerek eritelim. Eriyen yağın üzerine rendelediğimiz havuçları ilave ederek yumuşayıncaya kadar soteleyelim. Sotelenen havuçların üzerine unu ilave ederek 2 dakika kadar kavuralım ve üzerine süt, 1 çay bardağı su ve sebze bulyonu ekleyerek çorbamız kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynayan çorbayı blenderden geçirelim ve altı kısık ocakta 2 dakika kadar daha kaynatalım. Çorbayı tercihe göre farklı baharatlar ve tuz ile tatlandırdıktan sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kolay Mercimek Çorbası

Kolay Mercimek Çorbası Malzemeleri
Kolay Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra, tencereye 4 su bardağı su ilave ederek ocağa alıyoruz. Mercimeklerin üzerine, havuç, patates, kuru soğanı yemeklik doğruyoruz ve domates rendesini ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz. Son olarak tavuk bulyonu, baharatları ve tuzu da ekleyerek ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Çorbanın kıvamı eğer koyu olmuşsa bir miktar su ilavesi ile açılabilir. Tüm malzemeler piştikten sonra çorbayı blenderden geçirerek pürüzsüz bir hal almasını sağlıyoruz.

Ufak bir tavanın içine tereyağını alarak eritiyoruz ve blenderden geçirdiğimiz çorbanın üzerine ilave ediyoruz. Yağı ekledikten sonra 1-2 taşım daha kaynattığımız çorbanın altını kapatıyoruz. Çorbamız artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Erişte Çorbası

Erişte Çorbası Malzemeleri
Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvıyağı koyarak eritelim ve erişteli erittiğimiz yağda kavurarak üzerine sıcak su ekleyelim. Eriştenin üzerine tavuk bulyonu ve yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek kaynamaya bırakalım. Çukur bir kabın içinde yumurta sarısı, yoğurt ve unu ilave ederek çatal yardımı ile iyice çırpalım. Çırptığımız karışıma ocakta kaynamakta olan çorbanın suyunda bir kepçe ilave ederek yavaşça kaynayan çorbanın üzerine ekleyelim ve 1-2 dakika sürekli karıştıralım.

Erişteler iyice yumuşadıktan sonra ufak bir tavanın içine tereyağını alarak eritelim ve üzerine salça ve baharatları ekleyerek kavuralım. Kavurduğumuz salçalı yağı ocaktaki çorbaya ekleyerek bir iki dakika kadar daha karıştıralım. Arzuya göre blenderden geçirilerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }