{ "title": "Değişik Çorba Tarifleri", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Degisik-Corba-Tarifleri-95.jpeg", "date": "19.01.2024 12:11:40", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Değişik çorba tarifleri, yemeklerde başlangıç olarak tercih etmekte zorlanacağınız tariflerdir. Çorba mutfağımızda ayrı bir yeri olan yiyeceklerden biridir. Ayrıca hastalıkta bile ilaç niyetine içtiğimiz değişik çorba tariflerimiz var. Sindirim sistemi sorunlarında, üst solunum yolu enfeksiyonlarında, diyet sırasında yapılan özel tarifler var. Çorba deyip geçmeyelim, her biri ayrı lezzette oluyor. Sizlere değişik çorba tarifleri arasından seçtiğimiz örnekler hazırladık. Umarız hoşunuza gider.

Değişik çorba tarifleri örnekleri

Kremalı tavuk suyu çorba: Tavuk suyuna yapılan çorbalar her zaman mutfağımızda yer alır. Kestirmeli, salçalı, tel şehriyeli gibi sayısız türü var. Bu çorba tarifini de beğeneceğinizi umuyoruz. Malzemelerimizi hazırlayarak çorbanın yapımına başlayalım.
Yapılışı: Öncelikle tavuk göğüs etlerini tencerede haşlamaya başlayalım. Etler iyice yumuşadığında, suyun içindeki etleri kevgire alalım. Bunları ılındığında çorbaya yakışacak şekilde ince diftelim. Çorbayı pişireceğimiz tencerede tereyağını eritelim. İçinde unu hafif kokusu çıkana değin kavuralım. Üzerine tavuk etini haşladığımız suyu süzerek ilave edelim. Eğer kıvamlı bir karışım elde etmediysek, hemen el blendere yardımıyla çırpalım. Daha sonra tavuk etlerini ve tel şehriyeyi ilave ederek, çorbanın tuzunu atalım. Çorbamızı şehriyeler pişene kadar orta ateşte kaynatalım. Çorbayı ocaktan almadan önce içine süt kremasını koyarak, bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatalım. Sıcak olarak çorba servisini yapalım.

Afiyet olsun.

Yalancı işkembe çorbası: Değişik çorba tarifleri arasında beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Eğer işkembe çorbasını seviyorsanız mutlaka pişirmenizi öneririz. Hemen malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
Yapılışı: Çorbayı pişireceğimiz tencerede tereyağını eritelim. İçine tel şehriyeleri atarak renkleri hafif kahverengi olana değin kavuralım. Kavurma aşamasında bir süre sonra içine unu da ilave ederek, şehriye ve unun aynı anda kavrulmasını sağlayalım. Tencereye sıcak su ilave ederek, el çırpıcısıyla karıştıralım. İçine bulyonu atalım. Tuz miktarını da bulyon göre ayarlayalım. Şehriyeler pişene dek çorbayı kaynatalım. Ocaktan almadan önce içine sarımsakları döverek ilave edelim. Çorba kaselerine aldığımız çorbayla birlikte sirke servisi de yapalım.

Afiyet olsun.

Nohutlu mantılı çorba: Eğer evde mantı yaptıysanız, bunlardan birazını ayırdığınızda nefis bir çorba hazırlayabilirsiniz. Tam konuklarınızı ağırlayabileceğiniz türden değişik çorba tarifleri arasındadır. Malzemelerimiz de oldukça kolay.
Yapılışı: Önce tencerede tereyağını eritelim. İçinde unu hafif kavuralım. Domates salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. İçine et suyu varsa onu yoksa normal sıcak su ilave edelim. Bu durumda bulyon kullanmanızı öneririz. Kaynayan çorba malzemesi içine mantıları ilave edelim. Biraz kaynadıktan sonra haşlanmış nohutları içine atalım. Çorbanın karabiberi ve tuzunu da atarak, kıvamını bulana kadar ağır ateşte kaynatalım. Bu çorba oldukça doyurucu bir tariftir. Çoğu yörede ana yemek olarak bile yapılıyor. Özellikle kışın tercih ediliyor.

Afiyet olsun.
" } ] }