{ "title": "Dil Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/dil-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 18:03:28", "author": "Serap Gün", "article": [ { "article": "
Dil çorbası, herkes tarafından pek sıcak bakılmayan bir çorba olsa da özellikle İzmir yöresinde sıkça hazırlanmaktadır. Uygun bir terbiye ile lezzetlendirildiği zaman harika bir çorba çeşidi ortaya çıkabilir.

Dil Çorbası Malzemeleri
Dil Çorbası Nasıl Yapılır?

Dil çorbasını hazırlamaya danadilini bol su ile yıkayarak başlayalım. Daha sonra bol su yıkadığımız danadilini iyice temizledikten sonra düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim ve orta ısıda kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra suyun yüzeyine çıkan köpükleri kaşık yardımı ile alalım ve düdüklü tenceremizin kapağını kapatarak 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Danadili piştikten sonra üzerinde bulunan sarımsı renkteki zarı bıçak yardımı ile soyalım. Zarından arınan dili ufak ufak kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra, haşlama suyunu süzgeç ile başka bir tencereye alalım ve üzerine doğranan dili ilave edelim.

Çukur bir kâsenin içinde çorbamızın terbiyesini hazırlayalım. 2 çorba kaşığı un, limon suyu ve 1 çay bardağı sıcak suyu karıştırarak iyice çırpalım. Çırpılan karışıma unu ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim. Hazırladığımız terbiyeyi etlerin üzerine yavaşça ekleyelim ve ocağın altını kısalım.

Sarımsakları rendeleyerek çorbanın üzerine ilave edelim. Ardından tuz ve sirkeyi de ekleyerek çorbamızın altını kısalım. Ufak bir tavanın içinde margarini kızdırarak pul biber ekleyelim ve ocakta kaynayan çorbaya ilave edelim. Çorbamız kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }