{ "title": "Düdüklüde Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/duduklude-mercimek-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:50:24", "author": "Süeda", "article": [ { "article": "
Düdüklüde mercimek çorbası hem lezzetli hem de oldukça pratik olan mercimek çorbasının hazırlama süresi neredeyse hazır çorbalardan daha kısadır. Mercimek çorbasını sevmeyen pek fazla kişi yoktur. Oldukça fazla tercih edilen ve herkes tarafından beğenilen düdüklüde mercimek çorbası özel davet sofralarında misafirler için harika bir seçenek olacaktır.

Düdüklüde Mercimek Çorbası Malzemeleri
Düdüklüde Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımına sebzeleri bol suda yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız sebzeleri 4'e bölerek düdüklü tencereye atıyoruz. Sebzelere kırmızı mercimeği de ekleyerek 5 su bardağı su ilave ederek düdüklünün kapağını kapatıyoruz ve ortalama 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Düdüklü buharını verdikten sonra tüm malzemeleri blenderden geçiriyoruz. Çorba tamamen pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz. Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritiyoruz. Eriyen yağın üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz unun üzerine çorbadan 1 kepçe ekleyerek topaklanmasına izin vermeden karıştırıyoruz ve karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz. Aynı zamanda çorbayı sürekli karıştırıyoruz. Çorbanın baharatlarını ve tuzunu ilave ederek 5 dakika kadar daha karıştırarak, ocağın altını kapatıyoruz. Düdüklüde mercimek çorbası servis için hazır. Tercihen limon suyu sıkılarak servis yapabilirsiniz. Limon çorbanın lezzetini arttıracaktır.

Afiyet olsun.

Not: Hazırladığınız çorba eğer çok koyu olmuşsa veya durdukça koyulaşmışsa bir miktar su ya da tavuk suyu ekleyerek çorbaya kıvam kazandırabilirsiniz. Ayrıca tuzu ya da baharatı fazla kaçmışsa yine su ya da bir parça patates ekleyerek tadını ayarlayabilirsiniz. Yapacağınız eklemeler ile çorbanın lezzetinde bir değişiklik olmayacaktır.
" } ] }