{ "title": "Düğün Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/dugun-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 07:17:24", "author": "Ersegün", "article": [ { "article": "
Düğün çorbası, son derece basit ve lezzetli olan düğün çorbası, kuzu gerdan, tereyağı, yoğurt, limon ve yumurta sarısı kullanılarak hazırlanan bir çorba çeşididir. Her mutfakta kolaylıkla bulunabilen malzemeler ile harika bir çorba hazırlamaya ne dersiniz?

Düğün Çorbası Malzemeleri
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuzu gerdanı uygun bir tencereye alarak 5 su bardağı su ile kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun üzerinde toplanan köpükleri bir kaşık yardımı ile alın. Tenceredeki su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, ocağın altını kısın ve kuzu gerdan pişinceye kadar bekleyin.

Pişen etin suyunu tel bir süzgeç yardımı ile süzerek bir kaba alın. Soğuyan eti kemiklerinden ayırarak, ufak ufak doğrayın. Uygun bir tencereye tereyağını ilave ederek eritin. Erittiğiniz yağa un ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyundan 5 su bardağı kadar alarak kavurduğunuz una yavaş yavaş ilave edin ve aynı zamanda sürekli karıştırarak kaynatın.

Çukur bir kâseye yumurta, yoğurt ve limon suyunu ekleyerek çırpıcı ile iyice çırpın. Ocakta kaynamakta olan çorbanın suyundan çırptığınız malzemelere 1 kepçe kadar ekleyerek çırpmaya devam edin. Eklediğiniz su ile terbiyenin kıvamı açılacaktır.

Ocakta kaynayan çorba suyunun kıvamı koyulaşınca ufak ufak doğradığınız etleri ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi de ekledikten sonra, tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorbayı tuz ile tatlandırın.

Sos tavasında 1 çorba kaşığı kadar tereyağını eritin ve üzerine kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökerek, düğün çorbasını servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }