{ "title": "Erzincan Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/erzincan-corbasi.jpg", "date": "18.01.2024 23:28:49", "author": "Hatır", "article": [ { "article": "
Erzincan çorbası, Erzincan yöresine ait nefis bir tattır. Soğuk havalarda hazırlayacağınız Erzincan çorbası ile içinizi ısıtabilir ve muhteşem bir lezzete doyabilirsiniz. Çocuklarınız için de hazırlayabileceğiniz Erzincan çorbası sağlıklı ve beslenme değeri yüksek bir çorbadır. Çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunmanın en kolay yolu.
Erzincan Çorbası Nasıl Yapılır?

Erzincan çorbası için ilk olarak köfteleri hazırlayacağız. Köfteler için çukur bir kaba kıymayı alıyoruz. Üzerine karabiber ve tuz ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız köftelerden misket büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz tepsiye diziyoruz. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. 1 kaşık tereyağını ve sıvıyağını tencereye alarak eritiyoruz. Ardından doğranan kuru soğanı yağa ilave ediyoruz. Yağ ile soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanlara hazırladığımız köfteleri ekleyerek köfteleri kızartıyoruz. Kızaran köftelerin üzerine sıcak su ilave ediyoruz.

Su kaynadıktan sonra erişteyi ekleyerek, pişinceye kadar bekliyoruz. Ufak bir kâsenin içine sarımsağı rendeliyoruz ve yoğur ile karıştırıyoruz. Ocakta kaynamakta olan çorbadan bir kepçe kadar alarak yoğurda ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı kaynayan çorbaya yavaşça ilave ediyoruz ve tekrar kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz. Çorba tekrar kaynadıktan sonra tuzunu atarak tatlandırıyor ve ocağın altını kapatıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alarak eritiyoruz ve pul biber ile kızdırarak hazırladığımız çorbaya ilave ediyoruz. Çorbamız artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }