{ "title": "Et Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/et-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 19:31:18", "author": "Tağman", "article": [ { "article": "
Et çorbası, yemeklerde olduğu gibi çorbalarda da etten vazgeçemeyen kişiler için muhteşem bir lezzettir. Müthiş aroması ve tadı ile ana yemeğe gerek kalmadan tek başına da yemek olarak tüketebilirsiniz.

Et Çorbası Malzemeleri
Et Çorbası Nasıl Yapılır?

Et çorbamıza ilk olarak kuzu etlerini haşlayarak başlıyoruz. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz ve sıvıyağda iyice kavuruyoruz. Domatesi rendeleyerek soğanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Haşladığımız kuzu etlerini ufak ufak doğruyoruz. Eti haşladığımız sudan 5 bardak kadar alarak tencereye ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Ufak parçalar haline getirdiğimiz eti de çorbanın üzerine ilave ediyoruz. Ardından 1 çay bardağı şehriyeyi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.

Çorbanın terbiyesi için çukur bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Kaynamakta olan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alarak karışıma ilave ediyoruz ve karışımı yavaş yavaş kaynayan çorbaya ilave ediyoruz. Aynı zamanda çorbanın kesilmemesi için devamlı karıştırıyoruz. Çorbamızın tuzunu da ekledikten sonra 1-2 taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatıyoruz. Maydanozları incecik kıyarak servis anında çorbamızın üzerine serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }