{ "title": "Et Suyu Çorba", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/et-suyu-corba.jpg", "date": "19.01.2024 09:53:42", "author": "Abdülvacid", "article": [ { "article": "
Et suyu çorba, sağlık açısından oldukça yararlı bir çorba türüdür. Et suyu çorbası, Kemikleri güçlendirir, enerjiyi arttırır. Sarımsak ve sirke ilave edilerek tüketildiğinde lezzeti daha da güzel olur. Harika bir çorbaya ihtiyacınız varsa et suyu çorbası tam size göre.

Et Suyu Çorba malzemeleri
Et Suyu Çorba Nasıl Yapılır?

Parça kemikler ile kuşbaşı eti basınçlı tencereye alarak, üzerini üç dört parmak geçecek şekilde su ilave edin ve 1 saat kadar haşlayın. Haşlanan kemik ve etleri suyun içinden alın. Ufak bir kâsenin içinde unu bir miktar su ile iyice özeyin. Kemik suyundan una bir çay bardağı kadar ilave ederek tekrar çırpın. Karışımı çorbanın suyunu yavaş yavaş dökün. Haşladığınız kuşbaşı etleri minik minik didikleyin ve çorbanın içine atın. Sarımsakların kabuklarını soyarak ufak ufak doğrayın ve çorbanın içine ilave edin. Çorbanın tuzunu da damak tadınıza göre ayarladıktan sonra çorbayı ocaktan alın.

Çukur bir kabın içinde yumurta ve limon suyunu homojen bir şekilde karıştırın. Çorba hafif ılıdıktan sonra terbiyeyi çorbaya ekleyerek güzelce karıştırın. Et suyu çorbası servis için hazır. Servis anında sarımsak ve sirke karışımı ile servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }