{ "title": "Etli Çorba", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Etli-Corba-74.jpg", "date": "21.01.2024 03:44:58", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Etli çorba, Bir diğer adı ile düğün çorbası denilen etli çorba hem doyurucu hem de besleyici tariflerden biridir. Adı her ne kadar çorba olsa da etli çorba bir ana öğün olarak tüketebilir. Etli çorbayı özellikle kış aylarında yaparak tüketilmesini tavsiye ederiz. Kış aylarında içinizi ısıtacağı gibi sizi hastalıklara karşı da güçlü kılacaktır. Özellikle özel davetlerinizde kafanız karışmasın bu lezzet tam da özel günlerin yemeği. Özel bir etli çorba olmasına rağmen yapım aşamasında hiç zorlanmazsınız. Etli çorba yaparken birkaç püf noktasına dikkat ederek ilerlerseniz çok başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz. Öncelikle et seçimi çok önemlidir. Kasabınızdan az yağlı çabuk pişen kemikli et istemeniz gerekir. Örneğin, kuzu gerdan gibi. Bir diğer püf noktası ise etli çorba hazırlarken çorbanızın başından ayrılmamak olacaktır. Özellikle terbiyesini ilave ederken kesilme riski olduğundan sürekli karıştırmak gerekir. Bunları etli çorba yapım aşamasında sizlerle paylaşacağız. Şimdiden kolay gelsin.

Etli çorba için gerekli malzemeler
Etli çorba nasıl yapılır?

Etleri yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde düdüklü tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su koyup, ortalama 1,5 litre kadardır. Kapağını kapatıp kaynamaya başladıktan sonra 40 dakika kadar pişirin. Etler didik didik olana kadar pişirmeniz gerekir. Pişen etleri içinden alın, soğuduktan sonra elinizle kemikleri ayırın ve etleri didik didik ufalayın. Etleri ve suyunu kenara bırakıp devam edelim. Sıvı yağı etli çorba yapacağınız derin tencerenin içine koyun ve un ilave edip kavurmaya başlayın. Sürekli kavurarak unun yanmadan pişmesini sağlayın. Kavrulan unun içerisine kepçeyle et suyundan ilave edin. Bir yandan da hızlıca karıştırın. Unun topaklanmasını önleyin. Et suyunu yedirdikten sonra terbiyesini hazırlayın. Yumurta sarısı ve yoğurdu kâse içinde çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe alarak terbiyeye karıştırın. Bu kesilme riskini azaltır. Tencerenin içerisine azar azar boşaltın ve o esnada sürekli karıştırın. Etli çorba kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Tedbir amaçlı etleri en sona bırakın ki çorbanızda topaklanma olursa blenderden geçirebilirsiniz. Son olarak etleri ilave edin. Küçük bir tavanın içine tereyağını koyup eritin. Toz biber ve naneyi de koyun. Kızarınca etli çorbayı sunum yapacağınız kaba alın ve üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }