{ "title": "Ezogelin Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/ezogelin-corbasi.jpg", "date": "18.01.2024 22:48:13", "author": "Çetin", "article": [ { "article": "
Ezogelin çorbası, vazgeçilemeyen çorbalardan bir tanesidir. Besleyici oranı oldukça yüksek olan ezogelin çorbasının hazırlanışı da bir o kadar kolaydır. Mutfaklarda her an bulunabilecek malzemeler ile kolaylık hazırlanarak davet sofralarınızın baş tacı yapabilirisiniz.

Ezogelin Çorbası Malzemeleri
Meyanesi için
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve tereyağını uygun bir tencereye alarak soğan ve sarımsağı kavurun. Mercimeği, pirinci ve bulguru, çeşmenin altında bol su ile iyice yıkayın. Yıkadığınız malzemeleri kavrulan soğanın üzerine ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Kavrulan malzemelere tuz ve 7 su bardağı su ekleyerek malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Farklı bir tencerenin içine sıvı yağı ilave edin. Isınan yağa unu dahil ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika beraber kavurun. Çorbanın baharatlarını teker teker ekleyin ve karıştırın. Çorbanın kıvamına göre 2 su bardağı kadar daha sıcak su ilave edin ve pürüzsüz bir hal alması için kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın.

Diğer tencerede pişen malzemeleri suyu ile un kavurduğunuz tencereye dökün ve kaynayıncaya kadar yine karıştırın. Çorba 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tercihen çorbanın üzerine yağda kızdırılmış, nane ve kırmızı pul biber dökülebilir. Ezogelin çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }