{ "title": "Gelin Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/gelin-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 01:11:00", "author": "Talayman", "article": [ { "article": "
Gelin çorbası, İçeriğinde kullanılan malzemelerin sağlık açısından bin bir türlü faydası vardır. Gelin çorbası oldukça sağlıklı ve besleyici bir çorbadır. Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği gelin çorbası her evin mutfağında bulunan malzemeler ile ekonomik bir şekilde hazırlanabilir.

Gelin Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Gelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimekleri bol su ile yıkayarak, soğuk suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra orta hararetli ısıda mercimekler açılıncaya kadar haşlayın. Haşlanan mercimeğin üzerine bol su ile yıkadığınız bulguru ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Farklı bir tencerenin içinde tereyağı eritin ve salçayı kavurun. Diğer tencerede haşlanan mercimek ve bulguru salçalı karışıma ekleyerek, tavuk ya da et suyunu da ilave edin ve 1-2 dakika kadar kaynatın.

Çukur bir kâsenin içine yoğurt, un ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Kaynayan çorbadan bir kepçe alarak karışıma ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın. Karışımı çorbanın içine dahil edin. 1 taşım kaynadıktan sonra ocağı kısarak, kısık ateşte çorbayı 5 dakika kadar daha kaynatın.

Tereyağını cezvede eriterek, nane ve kırmızı pul biber ile sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Sos çorbanın servis anında servis tabaklarına da eklenebilir. Gelin çorbası artık doyumsuz tadı ile sofraları şenlendirmek için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }