{ "title": "Hamsi Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/hamsi-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:50:20", "author": "Ayperi", "article": [ { "article": "
Hamsi çorbası, balığın sağlık üzerindeki etkisini bilmeyen yoktur. Özellikle çocukların sağlığı için balık oldukça önemli bir besindir. Anneler çocuklarının sağlığına ve gelişimine balık ile kolaylıkla katkıda bulunabilir. Hamsi yemek, kızartma, buğulama, pilav ve çorba gibi birçok çeşitte hazırlanmaktadır. Sizde hamsi ile muhteşem lezzeti sofralarınıza taşımak isterseniz hamsi çorbasını deneyerek, fark yaratabilirsiniz.

Hamsi Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Hamsi Çorbası Nasıl Yapılır?

Hamsi çorbası için ilk olarak hamsiyi güzelce yıkayın ve kılçıklarını temizleyin. Kılçıklarını temizledikten sonra bol su ile tekrar yıkayarak süzülmesi için bir kenara bırakın. Uygun bir tencereye 4 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Kaynayan suya hamsileri atarak haşlayın. Haşlanan hamsileri tekrar süzerek bir kenara alın.

Farklı bir tencerede 3 su bardağı su ile küp-küp doğradığınız havuç ve patatesi haşlayan. Haşlanma anında sebzelere pirinci ilave edin. Ayrı bir tencerenin içine tereyağı ilave ederek eritin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una kremayı ekleyerek 2 dakika kadar daha kavurun. Daha sonra haşlanan hamsileri, rendelenmiş kuru soğanı, maydanozu, karabiberi ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sebzelerin haşlandığı suyu da ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Servis anında ince kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpiştirerek hamsi çorbasını servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }