Hamur çorbası, evinizde sevginizi katarak hazırladığınız hamur ile sağlıklı ve lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hamurlu çorba denildiği zaman ilk akla gelen zor ve uğraştırıcı bir çorbadır. Ancak hamurlu çorbanın hamurunu hazırlamak düşünüldüğü kadar zor değildir. Hamur çorbası nasıl hazırlanır? Gelin hep beraber bakalım.
Hamur Çorbası Malzemeleri
Hamuru için
2 su bardağı un
1 tane yumurta
1 su bardağından az eksik su
Tuz
Çorbası için
150 gram kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Hamur Çorbası Nasıl Yapılır?
Hamur çorbasının hamuru için, unu çukur bir kabın içine alarak ortasını açalım. Unun ortasına, 1 tane yumurta, tuz ve su ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun kıvamı mantı hamuru kıvamı gibi olmalıdır. Yoğrulan hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra 2 eşit parçaya bölerek beze yapalım. Hazırladığımız bezeye mutfak tezgâhında yufka şeklinde açalım. Kalınlığı yine mantı yufkası kadar olmalıdır. Açtığımız yufkayı 1 santim şeklinde karelere keserek gazete üzerine yayalım ve üzerine un serpelim. İki bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
Hamurlu çorbanın hamurunu hazırladıktan sonra çorbasını hazırlamaya başlayalım. Uygun bir tencereye sıvıyağını ekleyerek ısıtalım. Isınan yağın üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve kıymayı ekleyerek kavuralım. Kavrulan malzemelerin üzerine salçayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha kavurduktan sonra 1 litre kadar su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra önceden hazırladığımız hamurları ilave ederek 10 dakika kadar pişiriyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu ve baharatlarını da ekleyerek çorbanın altını kapatıyoruz. Hamur çorbası servis için hazır.