{ "title": "İşkembe Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/iskembe-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 18:31:16", "author": "Ebu Eyyub El-", "article": [ { "article": "
İşkembe çorbası, bambaşka bir lezzet olan işkembe çorbası kurallarına uygun bir şekilde pişirilirse ortaya harika bir lezzet çıkabilir. İşkembe çorbasında önemli olan hazırlanacak terbiyenin dikkatli hazırlanmasıdır. Ayrıca işkembe bol limon, sarımsak ve sirke ile servis edildiğinde lezzeti kat kat artacaktır.

İşkembe Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembeyi bol su ile iyice yıkayın. Geniş bir tencereye yıkadığınız işkembeyi alarak, üzerini geçecek şekilde su ilave ederek işkembe yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Düdüklü tencerede 45-50 dakika işkembe haşlanmış olacaktır) İşkembe tamamen haşlandıktan sonra suyun içinden çıkarın ve kesme tahtasında ufak ufak doğrayın. İşkembenin suyunu süzerek çorbayı hazırlayacağınız tencereye dökün. Doğradığınız işkembeleri tencereye ilave edin.

Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve eriyen yağda unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una ocakta kaynayan çorba suyundan bir kepçe ekleyin ve iyice çırparak unun kıvamını açın. Kıvamı açılan unu yavaş yavaş kaynayan çorbaya ekleyin. Bu arada sürekli karıştırmalısınız aksi halde un topaklanabilir.

Ufak bir cezvenin içine 3 çorba kaşığı tereyağını ilave edin ve eritin. Eriyen yağa kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Kızan yağı ocakta kaynamakta olan çorbaya ilave ederek karıştırın.

1 kâsenin içine sarımsakları rendeleyin. Sarımsağın üzerine 1 adet limon suyu ve miktarı isteğe bağlı olacak şekilde sirke ve tuz ekleyerek karıştırın. Çorbanın altını kapatarak hazırladığınız sosu çorbaya dahil edin. İşkembe çorbamız artık servise hazır. Servis anında ekstra olarak sirke, limon ve sarımsak karışımlı bir sos ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }