Kabak çorbası sütlü, kahvaltılar dahil günün her öğününde içilebilecek ve damaklarda muhteşem bir tat bırakabilecek, ülkemizin eşsiz tatlarından biridir. Misafirlerinize, çocuklarınıza ve aile büyüklerinize besleyici bir çorba yapmak istiyorsanız sütlü kabaklı çorbayı denemelisiniz. Çorbayı hazırlamak oldukça pratik olduğu için zor anlarınızda kurtarıcınız olabilir. Gelin hep beraber çorba tarifine geçmeden önce çorbamızın ana malzemesi olan kabağın faydalarına göz atalım.
Kabağın Faydaları Nelerdir?
Kabak sağlığımız için kıymetini bilmememiz gereken bir sebzedir. İçeriğinde bol miktarda B1 ve C vitamini barındıran kabağın sayılamayacak kadar çok faydası vardır.
Kabak yüksek tansiyon ve şekeri düşüren bir sebzedir.
İdrar söktürücü bir etkisi vardır ve kabızlığa iyi gelir.
Vücutta oluşan iltihabın dışarı atılmasına yardımcı olur.
Kan yapar.
Öksürük ve boğaz ağrısına karşı etkilidir.
Prostat ve hemoroid hastalığında tedavi edici bir özelliği vardır.
Zihni güçlendirir ve sinirleri yatıştırır.
Kabak Çorbası Sütlü Malzemeleri
1 su bardağı süt
2-3 tane orta büyüklükte kabak
Yarım bağ kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 tane tavuk bulyon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kabak Çorbası Sütlü Nasıl Yapılır?
Çorbamıza kabakları soyarak başlayalım. Soyduğumuz kabakları yıkayarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Sıvı yağını orta büyüklükte bir tavaya alarak ısıtalım. Ardından rendelediğimiz kabakları sıvı yağ ile 4-5 dakika kadar soteleyelim. Kabakların soteleme işlemi bitmeden önce unu ilave ederek kabakları un ile kavurmaya devam edelim. Kavrulan un ve kabakların üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyerek orta hararetli ısıda kaynamaya bırakalım Çorbamız kaynayınca içine tavuk bulyonu, tuzu ve incecik kıyılmış maydanozu dahil ederek karıştıralım. Bu şekilde çorbamızı 5 dakika kadar kaynattıktan sonra, içine 1 su bardağı süt ekleyerek karıştıralım. Kaynayıncaya kadar karıştırmamız gerekecektir. Aksi halde süt kesilebilir. Çorbamız kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak çorbamızı servise sunabiliriz.