{ "title": "Karalahana Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/karalahana-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:39:51", "author": "Hesna", "article": [ { "article": "
Karalahana çorbası, karalahana özellikle Karadeniz yöresinde fazlaca kullanılan faydalı bir sebzedir. Karalahana daha çok dolma yapılarak tüketilse de çorbası da oldukça sağlıklıdır. Pişirilerek kullanılabileceği gibi özellikle salatalarda çiğ olarak da tüketilebilir. Bol C vitamini, A, B ve E vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.

Karalahananın Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Malzemeleri
Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Karalahana çorbamıza karalahanayı çeşmenin altında bol su ile yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız lahanayı ortadan ikiye bölerek, şerit şeklinde ince ince kıyıyoruz. Uygun bir tencereye tereyağını alarak eritiyoruz ve kıydığımız lahanayı yağa ilave ederek kavuruyoruz. Lahana yağın içinde yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyerek 2-3 dakika kadar daha kavuruyoruz. Kavrulan malzemenin üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.

Arzuya göre tuz ve karabiber ekledikten sonra, mısır ununu az su ile özüyoruz ve yavaş yavaş tencereye dahil ediyoruz. Bu esnada mısır ununun topaklanmaması için devamlı karıştırıyoruz. Kaynayan suya haşlanmış barbunyaları ilave ederek 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Çorbamız servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }