{ "title": "Karnabahar Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/karnabahar-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:00:26", "author": "Nevzad", "article": [ { "article": "
Karnabahar çorbası, karnabahar mucizevi yararları olan bir sebzedir. Karnabaharın faydalarından yararlanmak için çorbası harika bir alternatiftir. Etli, zeytinyağlı yemeği yapılabileceği gibi, karnabahar çiğ olarak da tüketilebilir.

Karnabahar Faydaları Nelerdir?
Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası Malzemeleri
Karnabahar Çorbası Malzemeleri

İlk önce karnabaharı eliniz ile büyük parçalar olacak şekilde ayırın ve bol su ile yıkayın. Kuru soğan ve patatesi de büyük büyük doğrayın. Uygun bir tencereye hazırladığınız malzemeleri alarak, üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyin. Malzemeleri 15-20 dakika kadar orta hararetli ısıda haşlayın.

Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve unu ekleyerek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz unun içine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Koyu kıvamda olan karışımı kaynayan sebzelerin üzerine ekleyin.

Topaklanmayı önlemek için devamlı karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra çorbayı blenderden geçirerek akışkan bir kıvam almasını sağlayın. Tekrar çorbayı ocağa alarak 5 dakika kadar daha kaynatın. Kıvamı yoğun olursa biraz su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra çorbayı ocaktan alın.

Ufak bir cezvenin içinde tereyağını eriterek pul biberli sos yapın ve çorbayı servis edeceğiniz zaman üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.
" } ] }