{ "title": "Kelle Paça Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kelle-paca-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 22:18:51", "author": "Talha", "article": [ { "article": "
Kelle paça çorbası, özellikle sabahın erken saatlerinde kahvaltılarda terci edilen bir çorba türüdür. Daha çok kış aylarında tercih edilen kelle paça nasıl yapılır? Hep beraber bakalım.

Kelle Paça Çorbası Malzemeleri
Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelleyi satın alırken mutlaka derisini yüzdürüp iki parça haline getirerek alın. Bir gece önceden kelleyi bol su ile yıkayın ve uygun bir tencereye alın. Tencereye kellenin üzerini geçecek şekilde su ilave ederek bir gece suda bekletin. Ertesi gün suda beklettiğiniz kelleyi yine bol su ile yıkayarak, kalın tuz ile iyice ovalayın.

Yıkadığınız kelleyi tekrar tencereye alarak, üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 1,5 saat içinde pişecektir. Pişen kelleyi tencereden alarak etini kemiğinden ayırarak ufak ufak doğrayın. Doğradığınız etleri tekrar tencereye ekleyin. Üzerine rendelenmiş sarımsak, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber ekleyin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra çorbayı 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın. Kelle paça çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }