Kemik çorbası özellikle çocukların gelişimi için oldukça faydalı bir çorba çeşididir. Özellikle kırık ve çıkık tedavilerinde kemik çorbasının faydalı olduğu, hasarlı alanın iyileşme sürecini hızlandırdığı düşünülmektedir.
Kemik Çorbası Malzemeleri
Yarım kilo parça kemik
1,5 litre su
Terbiyesi için
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
Karabiber ve tuz
Kemik Çorbası Nasıl Yapılır?
Yarım kilo parça kemiği basınçlı tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve yarım saat kadar kaynatın. Kemikler kaynadıktan sonra kemikleri sudan çıkartarak üzerinde bulunan etleri ayıklayın. Ayıkladığınız etleri tekrar kemikleri kaynattığınız suyun içine atın ve altı kısık şekilde kaynatın. Çukur bir kâsenin içinde çorbanın terbiyesi için yumurta, limon suyu, yoğurt ve unu güzelce çırpın. Üzerine bir miktar su ilave edin ve sarımsakları rendeleyerek çırpmaya devam edin. Kaynayan çorbanın suyundan terbiyeye bir kepçe kadar ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız terbiyeyi 2-3 seferde çorbaya ilave edin. Tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Terbiye ile çorbayı 10 dakika kadar daha kaynatarak ocaktan alın. Çorba için kullandığınız kemikler yağlı ise çorbaya ekstradan yağ ilave etmenize gerek kalmaz. Ancak yağ sizi tatmin etmemişse tavada bir miktar tereyağı eriterek çorbaya ilave edebilirsiniz. Kemik çorbası servis için hazır.