{ "title": "Kemik Suyu Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Kemik-Suyu-Corbasi-11.jpg", "date": "19.01.2024 02:48:29", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kemik suyu çorbası, Kemik suyu gibi doğal yol olan besinlerin hepsi insan vücudu için çok gerekli besinler içermektedir. Kemik suyunun taze olarak direk kemikten hazırlanması, kemiğin içerisinde bulunan kıkırdak ve ilik dokusunun bütün besleyici ögeleri suyunun içerisine geçer ve insan bedeni için doğal bir tedavi ve de onarım yöntemi haline gelir. Kemikteki minerallerin haşlandığı suya geçmesi birçok kişinin bu tür mineraller ihtiyacını karşılamaktadır. Eğer ki kemiğin haşlandığı suyun içerisine bir miktar sirke eklenir ise aynı zamanda kalsiyum etkisi de ortaya çıkar bu da insan bedeninde ilerleyen yaşlardan kaynaklanan veya bedensel yapıdan kaynaklanan deformelerden kemikleri koruyarak güçlenmesine destek olur. Kırmızı et ve tavuk etlerinin içerisinde bulunan kemiklerin içerisinde iki çeşit ilik vardır. Bu iliklerin biri sarı ilik bir de kırmızı iliktir. Bu iliklerdeki proteinler; mideden tutunda karaciğere varıncaya kadar birçok organ üzerinde yapıcı etkisi vardır. O yüzdende kemik suyu çorbaları insan bedeni için mutlaka tüketilmesi gereken besin değerlerini içermektedir.

Kemik suyu çorbası malzemeleri
Kemik suyu çorbası nasıl yapılır?

Özellikle tüm insanlar için önemli bir besin kaynağı olan kemik suyu çorbası gelişim çağında olan çocuklar ve bebekler için ayrıca bir önem taşımaktadır. Kemik suyu çorbamız için gereken hafif etli kemikler buzdolabında ise bir gece önceden çıkartılarak çözülmeye bırakılması veya zamanınız yok ise direk suda çözdürülmesi gerekir. Daha sonrasında tencere içerisine kemikli etler konularak üzerine yeterli miktarda su ilave edilir ve düdüklü tencere ocak üzerine haşlanması için koyulur. Hava almadan pişirim yapan bu tencereler özellikle et türü yemekler için kısa süreli pişirimler yaptığından kullanılması her açıdan faydalıdır. Kemik suyu haşlaması ocakta pişerken düdüklü ile bekleme süresi kaynama ile belirlenir kaynadıktan sonra yarım saat daha ocakta pişmesi gerekmektedir. Sürenin bitmesi ile düdüklü ocaktan alınarak öncelikle havası alınır ve daha sonrasında içerisinde kemiklerin terbiyesi yapılır. Kemik suyu haşlaması bir tarafta bekletilirken diğer taraftan terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyu, yoğurt ve un bir araya kap içerisine konularak çırpılır ve özleştirilir. Kemik suyundan içerisine bir yemek kaşığı kadar ilave edilerek terbiyenin ılıklaştırılması sağlanır böylelikle içerisinde yoğurt kesmemiş olur. Ardından hazırlanan terbiye tencere içerisine yavaş yavaş dahil edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Bu arada tencere ocak üzerine alınarak orta ateşte karıştırarak pişirilmeye başlanır. Daha sonra içerisine tuz ilave edilir ve diğer baharatlar olan pul biber ve nane eklenir. Bir beş dakika kadar daha pişirildikten sonra kemik suyu çorbamız hazır ve servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }