{ "title": "Kereviz Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kereviz-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:00:25", "author": "Taşkın", "article": [ { "article": "
Kereviz Çorbası, kereviz kendine has kokusu ve lezzeti ile kalori değeri en düşük olan sebzelerden biridir. Lezzeti ve sağlığa faydaları nedeni ile oldukça popülerdir. Kereviz K vitamini yönünden zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Özellikle diyet uygulayan kişiler için lezzetli bir alternatif olabilir. Kerevizin faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;
Kereviz Çorbası Malzemeleri
Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Kereviz çorbasına kerevizi, kuru soğanı, havucu, patatesi ve sarımsakları yemeklik doğrayarak başlayın. Daha sonra patatesin kabuklarını soyun ve küp-küp doğrayın. Tencereye sıvı yağını ekleyerek ısıtın. Hazırladığınız tüm sebzeleri sıvı yağına ekleyin. Üzerine 7 su bardağı su ve tuz ilave ederek 20 dakika kadar pişirin.

Ufak bir tavaya tereyağını alarak eritin. Eriyen yağa unu ekleyerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavrulan una haşlanan sebzelerin suyundan bir miktar ekleyerek iyice çırpın. Et bulyonu unlu karışım içinde ezerek sebzelerin üzerine ilave edin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Aksi halde un topaklanabilir. 1-2 taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

Çorbanın pürüzsüz bir hal alması için karıştırıcı ile malzemeleri ezin. Blenderdan geçirdikten sonra eğer kıvamı koyu olmuşsa biraz su ekleyerek kıvamını açın. Son olarak üzerine 1 tane limon suyu ve karabiber ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }