Keşkek çorbası, yöresel bir lezzet olan keşkek çorbası harika lezzeti ile sofralarda yer almaya aday. Sizde misafirlerinize değişik bir lezzet tattırmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Keşkek Çorbası Malzemeleri
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı fasulye
1 çay bardağı nohut
Yarım çay bardağı çekirdeksiz üzüm
Yarım su bardağı ceviz içi
3 litre et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Keşkek Çorbası Nasıl Yapılır?
Keşkek çorbası için ilk önce, buğday ve üzümü ayıklıyoruz. Daha sonra buğday, üzüm, kuru fasulye ve nohudu bir gece önceden ayrı ayrı kaplara ıslıyoruz. Ceviz içini çok ufak olmamak kaydı ile blenderden geçiriyoruz. Bir gece önceden ıslanan buğdayın suyunu süzerek bol su ile yıkadıktan sonra, üzerine 3 litre et suyu ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlama bıraktığımız buğdayın üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile temizliyoruz. Tenceremizin kapağını kapatarak, kısık ocakta haşlıyoruz. Diğer tarafta nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz. Haşlanan nohut ve fasulyeyi soğuk su altına tutarak süzülmesi için bir kenara alıyoruz.
Buğdayı kısık ocakta lapa haline gelene kanar kaynatıyoruz. Yaklaşık 3 saat sonunda kıvama ulaşacaktır. Buğdayın pişme süresi tamamlandıktan sonra, üzerine, nohut, kuru fasulye, ceviz, tuz, karabiber ve üzümü ekliyoruz. Son olarak tavada tereyağını eritiyoruz. Tuz, karabiber ve erittiğimiz tereyağını ilave ediyoruz. Keşkek çorbası artık müthiş lezzeti ile servise hazır.