{ "title": "Kesme Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kesme-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 06:06:06", "author": "Sermin", "article": [ { "article": "
Kesme çorbası, muhteşem lezzeti ile sizin ve misafirlerinizin favorisi olacak. Özel davet sofralarınızda hazırlayarak gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirisiniz. İçerisinde bol vitamin barındıran kesme çorba sağlığına dikkat eden kişiler için ideal bir alternatif olacak.

Kesme Çorbası Malzemeleri
Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

Kesme çorbasına ön hazırlık olarak bir gece önceden yeşil mercimeği ıslayarak başlayın. Isladığınız mercimeği haşlamak için ufak bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar kaynatın. Kaynayan mercimeğin kara suyunu süzün ve bol soğuk suyun altına tutun.

Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp-küp doğrayın. Tereyağını uygun bir tencereye alarak eritin. Doğradığınız soğanı tereyağında şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Kavrulan soğana tuz ve domates salçası ekleyerek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Süzülmeye bıraktığınız mercimekleri kavrulan soğanın üzerine ilave ederek suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra 1su bardağı kesme hamuru ekleyin ve karıştırın. Üzerine karabiber ve nane ekleyerek bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Kesme çorbası servis için hazır. İncecik kıydığınız maydanozları çorbanın üzerine serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }