{ "title": "Kırmızı Pancar Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Kirmizi-Pancar-Corbasi-84.jpg", "date": "20.01.2024 11:27:19", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Kırmızı pancar çorbası, anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği mineral ve vitaminler bakımından adeta enerji deposudur. Kış aylarının önemli sebzelerinden biridir. Sağlığa en faydalı besinler arasında olan kırmızı pancar, A, B, C, P vitaminlerini barındırmaktadır. Kırmızı pancarın içerdiği mineraller; demir, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve çinko deposudur. Kırmızı pancarın yaprakları da aynı şekilde mineral ve vitamin bakımından çok zengindir. Kırmızı renkte olan bütün besinlerin antioksidan özelliği bulunmaktadır. İçeriğinde yüksek antioksidan barındıran kırmızı pancar, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Kırmızı pancarın faydaları arasında, kurdeşen, egzama, saç dökülmesi, sedef, ürtiker, karaciğer hastalıkları, cildi güzelleştirir ve kalp hastalıklarından korur. Kırmızı pancar çiğ, rendelenmiş veya suyu sıkılarak kullanılabilir. Ayrıca pancarın turşusu da yapılmaktadır. Kırmızı pancar çorbası, yemeği, salatası ve püre olarak da sofralarda tüketilebilir. Uzmanlara göre kırmızı pancar, 15 dakikadan fazla pişirilmemesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun nedeni fazla pişirildiğinde içeriğinde bulunan kanser önleyici antioksidanlar olan vulgaxanthin ve betanin büyük oranda azalmaktadır. Bu besini çiğ olarak tüketerek bütün faydalarından yararlanılabilir.

Kırmızı pancar çorbası malzemeler
Kırmızı pancar çorbası nasıl yapılır?

Pancar, soğan, havuç ve patatesleri soyarak istediğiniz şekilde doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını koyarak kızdırın. Tencereye doğradığınız bütün malzemeleri koyun ve 2-3 dakika kavurun. Kırmızı pancar rengini diğer sebzelere verdiğinde 1,5 litre suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. Havuçlar ve pancarlar yumuşadığında çorbanın tuzunu ekleyerek ocaktan alın ve çorbayı blenderden geçirin. Pürüzsüz bir kıvam olduğunda tekrar ocağa koyarak 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

" } ] }