{ "title": "Kış Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kis-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:37:51", "author": "Ülfet", "article": [ { "article": "Kış çorbası, soğuk kış günlerinde sofralarınızdaki sohbetin ve tabaklarınızdaki çorbanın sağlıklı ve sıcak olması için alternatif bir seçenek. Özellikle çocuk ve bebekleriniz için oldukça ideal bir tarif olan kış çorbasını, bağışıklık sistemi ve vücudu zayıf olan çocuklarınıza hazırlayarak onları hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebilirsiniz.

Kış Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için
Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

Kış çorbamıza tüm sebzelerimizi bol su ile yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığımız sebzeleri eşit büyüklükte doğrayalım. Yemeklik olacak şekilde doğradığımız kuru soğanı, tencereye eklediğimiz sıvı yağın üzerine alarak soteleyelim. Pazı ve ıspanak yapraklarını kuru soğanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim. Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra üzerine sıcak su ve ufak ufak ayırdığımız brokolileri ekleyelim. Karabiber ve tuz ile tatlandırdıktan sonra sebzeleri pişmeye bırakalım.

Sebzeler iyice piştikten sonra blenderden geçirerek, kıvamını kontrol edelim. Eğer kıvamı koyu ise bir miktar tavuk suyu ya da su ile ayarlayalım. Çorbanın terbiyesi için, çukur bir kabın içine terbiye malzemelerini ilave edelim  ve çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpalım. Çorbanın suyunda terbiyeye biraz ekleyelim ve karıştıralım. Hazır hale gelen terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Terbiyeyi ekledikten sonra çorbamızı 2-3 dakika kadar daha karıştırarak kaynatıp, ocağın altını kapatalım. Kış çorbası servis için hazır, afiyet olsun.
" } ] }