{ "title": "Kıymalı Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Kiymali-Sehriye-Corbasi-77.gif", "date": "20.01.2024 16:24:32", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Şehriye Çorbası, hemen her evde en sık olarak pişirilen çorba çeşitlerinden birisidir. Özellikle kış aylarında hastalanan kişilere pişirilen çoğunlukla kıymalı şehriye çorbası pişirilir. Hatta çorbanın içerisine karabiber, kırmızı pul biber ve bolca limon sıkılarak şifa niyetine tüketilir. Oldukça besin değeri yüksek olan kıymalı şehriye çorbası gelişim çağında olan ve ek gıdaya geçen bebekler için en faydalı olan çorbaların başında gelmektedir. Çünkü içerisine ilave edilen kıyma protein açısından zengin bir besin kaynağı olduğu için çok faydalıdır. Yapılışı oldukça pratik olan kıymalı şehriye çorbası ister kışın olsun ister yazın olsun her hafta mutlaka bir kere evlerde pişirilmektedir. Ayrıca evde çorba pişirecek başka bir malzeme yok ise hemen şehriye ile çorba hazırlanmaktadır. Ayrıca damak zevkinize göre kıymanın içine domatesin yanına ince doğranmış sivri biberde ilave edilebilir. Kısacası oldukça faydalı olan kıymalı şehriye çorbasını eşinize, çocuklarınıza, eve gelen konuklarınıza ya da ramazan ayında sofranızda yer verebilirsiniz. Özellikle bağırsakların yumuşak kalmasında büyük rol oynayan çorba her gün düzenli olarak tüketilmelidir. Çorba en çok yaşlıların severek yediği nefis lezzetlerden birisidir.

Kıymalı Şehriye Çorbası İçin Gerekli Olan malzemeleri
Kıymalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle çorba tenceresini ocağın üzerine alalım ve içine sıvı yağı ilave edelim. Ardından kıymayı ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra üzerine rendelenmiş domates ile domates salçası ilave edilerek iyice kavrulur. İsterseniz domates salçası yerine biber salçası da kullanabilirsiniz. Domates rendesi yerine yazın eliniz ile hazırladığınız konserve domates sosu da kullanılabilir. Kıyma ile domates sos iyice kavrulduktan sonra damak zevkinize göre çorbanın tuzunu ayarlayın. En son kıymanın içerisine ince şekilde doğranmış olan maydanozu ve şehriyeyi ekleyerek karıştırın. Kaynamış sıcak suyunu ilave edelim ve arada bir karıştırarak kaynaması için bırakalım. Eğer arada bir karıştırmazsanız şehriyeler hemen tencerenin dibine yapışır. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar kıymalı şehriye çorbasını pişirelim. Çorba piştikten sonra servis kasesine alalım ve yanında limon, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ederek ikram edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }