{ "title": "Kremalı Kereviz Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Kremali-Kereviz-Corbasi-59.jpg", "date": "21.01.2024 20:03:15", "author": "Erkan Kar", "article": [ { "article": "
Kremalı Kereviz Çorbası, Kereviz maalesef insana sağladığı pek çok yararlı özelliğine rağmen ülkemizde pek tüketilmemekte ve de sevilmemektedir. İşte vereceğimiz bu kremalı kereviz çorbası sayesinde hem kerevize olan önyargılarınız gidecek hem de sağlık için çok faydalı olan bir çorba içmiş olacaksınız. Kerevizin çorba için çok iyi giden bir sebze olduğunu fark edeceksiniz.

Vereceğimiz tarif ili ilgili olarak özellikle belirtme ihtiyacı duyduğumuz bir konu yok. Ama genel olarak çorba yaparken dikkat etmeniz ya da bilmeniz gereken bir konudan bahsetmek yararlı olacaktır. Çorba yapmayı duvar boyamak gibi düşünebilirsiniz. Eğer çorbanız düşündüğünüzden koyu ise ya da siz biraz açık seviyorsanız. Aynı boyayı inceltmek için kullanılan tiner gibi çorbanıza da su ekleyip açabilirsiniz. Çorbanız düşündüğünüz kadar koyu değilse aynı duvarı bir kat daha boyamak gibi, çorbanızın katı malzemesi ne ise ondan biraz daha ekleyebilirsiniz. Sonra da çorba istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Yani vereceğimiz kremalı kereviz çorbası tarifi de dahil bir çorba tarifi uyguladıktan sonra ortaya çıkan sonucu kabul etmeyebilir. Daha sonra damak zevkinize göre istediğiniz kıvama ayarlayabilirsiniz. İsterseniz fazla uzatmadan kremalı kereviz çorbamızın tarifini vermeye başlayalım.

Kremalı Kereviz Çorbası Malzemeleri
Kremalı Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı kereviz çorbamızı yapmak için öncelikle mevsiminde taze bir şekilde alınmış olan kerevizimiz soyulur. Daha sonra bu soyulan kerevizlerimizi rendelenir. Derin bir tencerenin içine tereyağımız atılır. Derin bir tencereye atılan tereyağımız eritildikten sonra tenceremizin içine rendelenmiş olan kerevizlerimiz atılır. Kerevizlerimiz biraz kavrulur. Kerevizlerimiz biraz kavrulduktan sonra derin tenceremizin içine unumuz atılır. Yaklaşık 1-2 iki dakika kadar bu şekilde kavrulduktan sonra suyumuz tenceremize eklenir. Burada dikkat edilecek nokta un yüzünden topaklanma olmaması için suyun yavaş yavaş aktarılması ve su aktarılırken tencerenin sürekli olarak karıştırılmasıdır. Su eklendikten sonra topaklanma gidene kadar derin tenceremiz sürekli karıştırılır. Eğer fazla yorulmak istemiyorsanız bu işlem için bir karıştırıcı kullanabilirsiniz. Kremalı kereviz çorbamızı kerevizler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin daha sonra sütümüzü ya da kremamızı ekleyerek çok kısa bir süreliğine kaynatın. Daha sonra tüpümüzün altını kapatıp çorbamızın içirişine karabiber, tuz, pul biber gibi baharatlarımızı atın. En son olarak da kremalı kereviz çorbamızın içerisine kıyılmış maydanoz ya da dereotunu attığımızda çorbamız servis etmeye hazır olacaktır.

Bu yazımızda sizlere kremalı kereviz çorbası tarifini yapmaya çalıştık. Umarım bu tarif sayesinde kerevize olan önyargınız kırılır ve kerevizin çorbalara çok güzel giden bir sebze olduğunu fark edersiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }