{ "title": "Kremalı Mantar Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kremali-mantar-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 01:06:39", "author": "Çelen", "article": [ { "article": "
Kremalı mantar çorbası, mantar çorbası daha çok hazır çorba olarak tercih edilse de ev yapımı çorbanın yeri bambaşkadır. Mantar oldukça kullanışlı ve sağlıklı bir sebze türüdür. Besin değeri yüksek gıdalar arasında yer alan mantar, protein ve demir kaynağıdır. Ayrıca içeriğinde A, B, D, K ve P vitaminleri barındırır. Mantarı yemek ya da başka türlü tüketmeyi sevmeyenler için mantar çorbası harika bir seçenek olacaktır. Kremalı mantar çorbası tarifimize geçmeden önce mantarın sağlık açısından faydalarına kısaca değinelim.

Mantarın Faydaları Nelerdir?
Not: Mantar vücutta üre asidi bırakabileceğinden, özellikle romatizma sorunu olan kişilerin tüketmemesi önerilir.

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarları bol suda yıkayarak doğrayın. Doğradığınız mantarları yarım limon sıkılmış suyun içine alarak yarım saat kadar bekletin. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak eritin. Erittiğiniz yağın üzerine 4 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu ve yarım limonu ilave ederek kaynatın. Kaynayan suyun içine, suda bekletip süzdürdüğünüz mantarları koyun ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çukur bir kâsenin içinde unu ve kremayı çırpın. Hazırladığınız kremaya kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyerek karıştırın ve yavaşça kaynayan çorbaya ekleyin. Aynı zamanda tel çırpıcı ile çorbayı tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın. Krema ile çorbayı 10 dakika kadar daha ara ara karıştırarak kaynatın ve ocağın altını kapatın. Kremalı mantar çorbası servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }