{ "title": "Kuru Bamya Çorbası", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/kuru-bamya-corbasi.JPG", "date": "19.01.2024 16:46:32", "author": "Metiner", "article": [ { "article": "
Kuru bamya çorbası, bamya severlerin vazgeçilmesi olacak nitelikte bir çorba türüdür. Bol limon eşliğinde servis edildiğinde soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı da şifa bulunabilir. Bamya aslında yaz sebzelerinden bir tanesidir. Ancak yazdan kurutularak kışın da bamyanın muhteşem lezzetinden yararlanılabilir. Şifalı bitkiler kategorisine giren bamya, sağlıklı bir beslenme tarzı isteyenler için yardımcı olacak bir sebzedir. Ayrıca içerisinde bol miktarda lif ve protein bulunur.

Lif içeriği nedeni ile diyet yemeği olarak da popüler bir şekilde tüketilmektedir. Sindirimi oldukça kolaydır ve kabızlığı önleyici bir özelliği vardır. Yorgunluğu ve halsizliği de gideren bamyadan çorba hazırlayarak kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

Kuru Bamya malzemeleri
Kuru Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamız için ön hazırlık olarak kuru bamyayı temiz bir örtünün arasına sararak tüyleri dökülene kadar ovalayın. Uygun bir tencereye 1 litre kadar su koyarak kaynatın ve kaynayan suya bamyaları ve yarım limon suyunu ekleyin. Bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bamyaların iplerini temizleyerek soğuk suyun altına tutun.

Kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağını ekleyerek ısıtın ve doğradığınız soğanları şeffaf bir hal alana kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri soğanın üzerine ekleyerek etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Kavrulan etlerin üzerine salçayı da ilave ederek 5 dakika kadar daha kavurun. Kavrulan etlerin üzerine haşladığınız bamyaları ilave edin. Ardından çorbanın suyunu ve limon suyu ilave ederek malzemeler pişinceye kadar kaynatın. Çorbanın tuzunu da ayarlayarak çorbanın altını kapatın. Bamya çorbası artı servis için hazır, sıcak olacak şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }