{ "title": "Lahana Çorbası Diyeti", "image": "https://www.corba.gen.tr/images/Lahana-Corbasi-Diyeti-51.jpg", "date": "21.01.2024 17:08:50", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Lahana çorbası diyeti, çabuk ve etkili kilo vermek isteyen kişilerin tercih ettiği bir diyet türüdür. Lahana çorbası yağ yakıcı bir etkiye sahip olduğu için diyetle verilen kilolar sonrasında dikkat edildiği sürece tekrar alınmaz. Lahana çorbası diyetini ilk defa uygulayacak ve diyete sadık olacak kişiler 7 kiloya kadar verebilir. Ara verildikten sonra tekrar uygulanan diyette kilo daha z verilir. Tansiyon, diyabet, böbrek, karaciğer hastalığı bulunan kişilerin lahana çorbası diyeti yapması sakıncalı olduğundan bu diyetten kaçınmalı ya da bir uzmana danışarak diyeti uygulamalıdır.

Lahana çorbası diyeti

Lahana çorbası için gerekli malzemeler
Lahana çorbası nasıl yapılır?

Lahana birkaç parçaya bölünerek, yapraklarından ayrılır. Lahana yaprakları çeşme altında bol su kullanılarak teker teker yıkanır. Yıkanan yapraklar ince olacak şekilde kıyılır. Büyük bir tencerenin içine 2 litre kadar su eklenerek kaynamaya bırakılır. Domatesin kabukları soyulup doğranır. Biber aynı şekilde doğranır. Kuru soğanlar soyularak incecik kıyılır. Kaynamaya başlayan suya doğranan lahana yaprakları, kuru soğan ve biber eklenir. Malzemeler 15 dakika kadar kaynatılır. Üzerine tercihe göre baharat ve tuz ilave edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Diyet lahana çorba tüketim için hazır.

Lahana çorbası diyeti nasıl yapılır?

1. Gün: Lahana çorbası diyetinde birinci gün hazırlanan çorba ve meyve tüketilir. Açlık hissi yaşandığında istenilen kadar çorba tüketilebilir. Mevsimine göre istenilen kadar meyve tüketilebilir. Tabii burada ölçülü olmak gerekir. Özellikle yaz meyvelerinden olan karpuz, kavun gibi meyveler şekerli içeriğe sahiptir. Bu nedenle fazla tüketimden kaçınılmalıdır. Diyette çay ya da kahve içilebilir. Ancak bu tür içeceklere şeker ilavesi yapılmamalıdır. Gün içinde en az 2-2,5 litre su tüketimine özen gösterilmelidir.

2. Gün: Lahana çorbası diyeti ikinci günde çorbayla beraber bol sebze tüketilmelidir. Her açlık hissedildiğinde hazırlanan çorbadan içilebilir. Ara öğünler için koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir. Sebzeler haşlama ya da közleme yöntemiyle pişirilebilir. Tercihe göre çiğ olarak da tüketilebilir. Fırında közlenmiş patates aşırıya kaçılmadığı sürece yenebilir. Yine 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmelidir.

3. Gün: Diyetin üçüncü gününde hazırlanan lahana çorbası, meyve ve sebze birlikte tüketilebilir. Lahana çorbası diyetine üçüncü güne kadar sadık kalınmışsa dışarıdan çok belli olmasa da tartıya çıkıldığında 1-2 kilo verilmiş olunacaktır. İstenilen kadar çorba, sebze ve yine aşırıya kaçmamak kaydıyla bol meyve tüketilebilir. Gün boyu en az 2 litre su tüketimi diyetin hiçbir günü ihmal edilmemelidir.

4. Gün: Lahana çorbası diyetinde dördüncü gün sebze, meyve ve çorbaya ek olarak süt ve muz tüketilebilir. Her açlıkta çorba, haşlanarak hazırlanmış sebze ve 1 bardak diyete uygun süt içilebilir. Daha sonraki öğünde çorbayla beraber bir adet muz yenebilir. Tüm güne yayarak en az 2-2,5 litre su içilmelidir.

5. Gün: Lahana çorbası diyetinde beşinci gün, et ve domates yenebilir. Lahana çorbası yalnızca bir öğün içilerek, geri kalan öğünlerde istenilen ölçüde domates ve 500 gramı geçmeyecek şekilde et tüketilebilir. Kırmızı et, balık ya da tavuk tercih edilebilir. Gün içine yayılarak en az 2-2,5 litre su tüketimine özen gösterilmelidir.

6. Gün: Geride kalan beş günden sonra artık protein alımı gerçekleştirilebilir. 500 gramı geçmeyecek şekilde et, yeşil yapraklı sebze, domates ve salatalık tüketilebilir. Lahana çorbası bir öğün içilse yeterli olur. Su tüketimi aynı şekilde devam etmelidir.

7. Gün: Lahana çorbasına bugün pirinç eklenebilir. Bu sayede tok tutma oranı artacaktır. Bol miktarda su, şeker içermeyen meyvelerden hazırlanmış taze meyve suyu ve bol yeşil sebze tüketilebilir.

7 gün boyunca lahana çorbası diyetine sadık kalınmışsa kişisel özelliklere bağlı olarak 4-8 kilo kadar kilo kaybı yaşanmış olacaktır. Diyet boyunca herhangi bir sağlık sorunu yaşanmamışsa diyete bir hafta kadar ara verildikten sonra tekrar aynı şekilde başlanabilir. Ancak diğer denemeler için diyete mutlaka en az 1 ay boyunca ara verildikten sonra yeniden başlanmalıdır.
" } ] }